Nordligt inställt sikte...

Idag har jag en lång bilresa framför mig. Rättare sagt 65mil i nordlig riktning. Ska köra upp en bil åt pappas kusin. Planen från början var ju att ligga och halvsova i baksätet i min mosters bil, men sånt ändras snabbt när ryktet går att man ska upp. "När du ändå ska upp skulle inte du kunna..." Haha! Så många gånger jag har hört den! Blink, blink mamma! :)

Det är släktträff på schemat hela helgen och den ser jag verkligen fram emot. Kommer att vara kvar i Umeå ca 1,5 vecka och som vanligt när jag är upp så är det mycket jag vill hinna göra och många jag vill hinna träffa! Så det kommer att bli en turné under veckan.

Nu ska jag packa det sista och vänta på att reparatörerna kommer och hämtar min TV och att han som har bilen jag ska köra upp kommer och hämtar mig. :)


Look out Norrland! Here I come!

Inte som det brukar vara...

Varför kan jag inte sova bort halva dagarna som jag brukar kunna göra med lätthet när jag är ledig?! Jag är uppe SENT på nätterna och vaknar på tok för tidigt och kan omöjligt somna om! Det har inte blivit många timmars sömn/natt. Dra ner persiennerna kanske? Skulle det va nått? :)

Sitter nu och äter frukost och ska ska sen he mig ut i solen som äntligen gör ett besök på en helblå himmel. :)


Solen är efterlängtad!

Häpnadsväckande beteende...

Hoppas ni har haft en bra midsommar allihopa! Det har jag haft och önskar självklart er detsamma!

Helgen...

Det har varit midsommarfirande hemma hos mig i dagarna 2 och det har varit kanon!! På lördagen var jag lite svårstartad, men med så trevligt sällskap och lite mat i magen så blev jag snabbt en hel människa igen och redo för nya galna upptåg. Love my friends! Puss på er!!

Söndagen blev en soft dag först med smarrigt fika på Söder på ett fik som heter Fåtöljen. Kan rekommendera deras skogsbärspaj. Satt där och pratade i 2 timmar och sedan följde jag Sofie hem och hon bjöd på jättegod kasslergryta och ris. Ni som känner mig vet att jag är riktigt svag för grytor :) Stort tack för den fantastiska maten och en toppentrevlig kväll!!

Ny vecka. Nya vanor...
Idag har jag hunnit med en hel del hushållsnära sysslor. Bilen har äntligen fått sommardäck och nu går den så mycket tystare på vägen. Jag har varit och tränat på gymmet. Burit upp vinterdäcken på vinden. Grovstädat bilen. Plockat undan hemma. Dammsugat. Torkat golvet. Dammtorkat. Städat i datorn. Ringt flera samtal och bla fixat med hemförsäkringen och skadeanmälan från när jag drogs omkull på jobbet i våras mm. Däremellan har jag även hunnit med att ta ett supernice bad, druckit the (!) och läst lite skvaller på balkongen. Nu har jag just käkat lite middag och ska bränna ut lite filmer, musik och foton jag har på datorn så jag får lite mera minne ledigt. Sen ska jag krypa upp i soffan och se en film eller två.

Japp, ni läste rätt nyss. Jag gjorde mig en kopp the idag! Fattar ni! Jag!  Jag har fått för mig att jag ska att lära mig dricka the och efter dagens upplevelse så ska det nog gå vägen. Häromdagen så gjorde jag lite inköp för att kunna skapa ett nytt kapitel i mitt liv som thedrickare. Anledningen till att jag bestämt mig för att lära mig dricka the är mest för att jag alltid tyckt att det luktar så gott, men framför allt för att jag fått the både av Linda på jobbet enkomt för att hon tycker jag ska lära mig dricka det och att jag fick the från av en av mina elever i skolavslutningspresent också som luktar gudomligt gott. Det var det som jag drack idag. Med honung och mjölk så gick det vägen och det kommer absolut bli fler thestunder på balkongen!

Hoppas chocken lägger sig för er snart och att ni kan återhämta er från denna mycket oväntade handling av mig som är en inbiten kaffedrickare och alltid sagt "Nej, tack!" till en kopp the. :)

Stor, mysig och härlig kram till alls som vill ha!

Rakt i nyllet...

På måndag så är åker vinterdäcken av! Inte en dag försent!! Fick det som "inflyttningspresent" av den lokala däckfirman. "Välkommen till..." Det satt ju som en käftsmäll. Helt perfekt alltså! Som att de hade på känn vad en domkraftlös tös från norr var i behov av. Hihi! :)

Bötern för att köra med fel däck är inte mer än 500kr... inte mycket men varje gång jag sett Farbror blå så har jag hållt andan. Det är ju inte en underdrift att säga att det är MYCKET svårt att försöka dölja att man har vinterdäck när man kör på asfalt! Hoppas jag inte snubblar på målsnöret nu bara!! Krossing my fingers!

Idag så kan jag säga att jag är officiellt inflyttad. Det som återstår nu är att montera upp takfläkten, men till det behöver jag assistans så det får vänta. Hand upp om du vill ge mig en hjälpande hand! Sen ska jag också lämna in tavlorna jag köpte i somras på inramning så jag får upp dem ovanför soffan. I övrigt så är jag nog klar med allt... om man nu någonsin kan bli det? Man kan alltid lägga till, dra ifrån, förnya, förändra... :) Jo, en micro måste jag köpa också. Passa på nu när det är rea.

Idag på eftermiddagen så satt jag ute på balkongen och såg film och hade det allmänt nice i solen! Smidigt med Laptop! Sen gjorde jag en kanongod köttfärsås till middag. Mätt fortfarande. Hehe! Var på gymmet ikväll också. Gissar att det inte kommer att bli mycket gymmande i helgen. Träningsvärken i benen från Pump-passet i tisdags börjar avta och tur är väl det lagom till midsommar. :)

Imorrn är det midsommarafton och då blir det midsommarfirande! Vi kommer att vara hos mig och äta riktig midsommarlunch och senare på kvällen så far vi vidare på partaj hos några andra "ortsbor" med både gamla och nya vänner och en knippe okända ansikten också. Ser verkligen fram emot morgondagen!! Åh! Det ska bli så kul!! :)


Det är dyrt att behandla öroninflammation!
Håll dig frisk!

Gillar inte alltid det jag ser...

Mötte upp några vänner ikväll för mat och fotboll på söder. Sällskapet och kvällen i sig var kanontrevlig!! Matchen... låter allt om den vara osagt! (nästan allt iaf) Morr! Gillade verkligen inte det jag såg!

Har varit superduktig här hemma idag och "finmöblerat" och hängt tavlor. Mitt krypin ser riktigt hembonat ut nu och tillräckligt representativ för att ta emot gäster. Så nu är ni varmt välkomna! Inbjudan till inflyttningspartaj dyker upp inom kort. :)

Väcktes imorse av att läkaren ringde och meddelade mig utlåtandet från magnetröntgen. Summa summarum: han sa INTE vad jag hade hoppats på att höra... ingen operation, i nuläget! Bakslag, verkligen! Hade ju fått så höga förhoppningar om att bli återställd. Nu återstår helt enkelt att gilla läget och leva med värken, smärtan och besvären av min muskelskada tills döden skiljer oss åt. Hmm... hade verkligen hoppats på att den frasen skulle dyka upp i ett betydligt mer glädjegivande sammanhang... nåväl... får väl nöja mig med detta tills Prinsen kommer ridandes min väg... Tihihi!

Som ni ser har jag roat mig lite med att designa bloggen med en egen headers bland annat. Är du själv sugen på att pyssla om din blogg så kan jag varmt rekommendera www.designadinblogg.se Där är det tydliga steg för steg instruktioner och bilder hur du skapar en mer personlig blogg. Lycka till!

Längtar till midsommar!

I all sin prakt...

Hur snygg kan man vara! Oj, om man kunde mäta sig med denna vackra varelse och få vara en bråkdel så vacker! Jag blev helt betagen när jag såg den på Skansen! Färgerna och fjädrarna i solskenet! WOW! Har bara sett de fantastiska Påfåglarna på bild innan så ursäkta min entusiasm. :)
Ögongodis

Idag har jag varit en sväng förbi Dövas Hus och spanat på lokalerna. Sen for jag förbi Sickla Köpcenter och strosade runt lite där för att fördriva tiden. Hade ju hoppats på att få ligga i solen och känna gräset mellan tårna idag, men det har ju regnat så ändrade planer. Ska göra ett krafttag hemma nu och sätta upp gardiner och hänga upp en tavla eller två. Ikväll blir det gymmet!


Njuter av min semester!!

As it were...

Har varit en bra helg på alla vis!

Helgen började med att jag fick min nya soffa som jag beställt hemlevererad och nu har jag en mera traditionell och klassisk möblering. Alltså sängen står i sovrummet och min nya fina soffa i vardagsrummet. Är såå nöjd! Nu är det bara "finmöbleringen" kvar. Har burit upp allt som ska till förrådet och alla tomma kartonger. Det som är kvar att göra är prydnadssakerna, tavlorna och att hänga upp gardiner. Prydnadssakerna är lite av ett dilemma... har samlat på mig en hel del av dem genom åren och det är inte riktigt min stil att ha det pråligt med en massa prydnadsaker utan jag vill ha det rätt så stilrent och lättstädat hehe. Många har jag kvar av mera nostalgiska och sentimentala skäl och då är ju frågan, ha kvar dem i lådor i förrådet eller göra mig av med dem? Tror det blir lätt att avgöra när jag packar upp dem och ser vad jag har.

I fredags och lördags var jag på Lejonhjärta som hade öppet för allra sista helgen. Det var Nangijala-fest. Kul att träffa alla igen. Var ett bra tag sen jag var där eller på Dövas Hus. Som vanligt så blir man kvar där till morgonkvisten. Tappar tidsuppfattningen helt när man är där. I fredags blev det inte hemgång förrän efter kl 5. I lördags var det såklart fotboll!! Vi var och kollade på den på Fenix vid medborgarplatsen. Shit att matchen inte fick sluta 1-1!! Åh! Så onödigt sista målet var! Blev en sväng förbi Snaps sen innan jag drog vidare till Lejonhjärta. I lördags skulle det bli en "tidig kväll" hade jag tänkt mig och vi började så sakteliga röra på oss efter halv 3. Då begav sig hela manskapet till pizzeria Maestro. Det blev väldigt misslagomt för mig med buss hem sen. Jag hann precis med sista tunnelbanan, men fick vänta 40 min på bussen i slussen. SUCK! Så mycket för en tidig kväll... Måste kolla upp hur bussarna går så jag kan tajma dem bättre!

Jag och Kina från förra helgen när vi var på Ambition på Kaos (fd Limp bar)
Jag och Kina
Min nya soffa


Idag har jag sovit sovit och sovit.
Sovit bort dagen helt enkelt!

Semester/sommarlov! Kryssfoton varsågoda...

Nu har jag påbörjat min semester och den är så efterlängtad!! Nu är jag ledig hela sommaren fram till 11 augusti. :)

Det har sina fördelar att vara lärare!!


Jag kan räkna till 12. Duktig flicka!
I måndags var vi till skansen med klassen och det var 12 elever med. Vet inte HUR många gånger jag räknade till 12 den dagen... Samlas på skolgården 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Går till tunnelbanan 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Genom spärrarna 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. In på tunnelbanan 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Av tunnelbanan 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Ut genom spärrarna 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Väntar på bussen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Kliver på bussen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 osv osv osv osv. Det var en kanondag!! Lika många som åkte dit som kom tillbaka till skolan så med andra ord ingen som blev björnmat.

Igår var det skolavslutning och personalfest. Vi började redan kl.12 med att fira en arbetskamrat som fyller 50 år och sedan fortsatte hela skolans personal vidare för lunch/middag på båten Gerdas på Norr Mälarstrand. Skolan hade abonnerat hela båten. Toppenkväll! Njöt av god mat och trevligt sällskap. Festen fortsatte sedan vidare till Lemonbar. Var fullt hålligång och stämningen i topp! För några var det tur att det var elevfritt på jobbet idag och bara möten då de led lättare sviter av att det var "dagen efter dagen innan".

Här kommer lite mera bilder från kryssen:
Dag 1:
Fånge-tema som inte undgick någon! Inte heller de heta snutarna gick att missa!
 
Skyltar som satt lite varstans på båten.
 
Skyltarna som satt på våra hyttdörrar.
 
Redo för kvällen.
 
Sofie.
 
Jag och Linnea på dansgolvet.

Dag 2:
Några timmar i Tallin med underbart väder!
 
Lunchar i Tallin och njuter av solen.
 
Kina och Jag. Hmm, du tänker göra vad?
 
Sofie och såpbubblorna.
 
Njuter av solen och musiken på soldäck.
 
Marta och Johanna gör detsamma.
 
Linnea gör sista touchen inför kvällen.
 
Redo för kväll nr 2.
 
Kramis på er!
 
Kina i solnedgången. Tjusigt!
 
Kina och Johanna poserar.
 
Johanna och Jag dansar under stjärnorna.
 
Stiftar nya bekantskaper?
 
Mary och Sofie, idel glada miner.
 
Johanna och Jag med båtens vise man?
 
Bjuder på en pose.
 
Micke och Linnea.
 
Lill- Micke.


Sommarlov! Sommarlov! Sommarlov!

Nedräkningen närmar sig slutet...

Idag gör jag inte många knop. Jag går knappt på styrfart ens. Hehe! Planen för dagen var att packa upp en hel del och att åka till gymmet. Det har inte hänt så mycket på uppackningsfronten och jag gruvar typ för att masa mig iväg till gymmet. Har inte den rätta motivatinen idag. Skulle helst bara ligga under täcket och krama kudden.

I torsdags var jag och tjejerna och smakade på Sthlm sen blev den en öl på Snaps uteservering med 2 härliga och glada töser!

I fredags var det första Trance-fira utgången på evigheter. Var på Golden Hits. Saknade beatet! Saknade båten! Hard Style i all ära, men skönt med lite blandade toner även om det inte var nån vidare toppenmusik just i fredags. Blev en helkväll iaf och när jag var på väg hem så var solen redan halvvägs upp på himlen och fåglarna kvittrade glatt i morgonsolen. En kanon kväll på alla vis! Puss på er!! :)

I lördags var jag ut till Kina några timmar på eftermiddagen och senare på kvällen for vi till Kaos, Ambition. Jag blev inte så vidare impad... Såå jävla varmt och kvavt och mitt huvud pulserar fortfarande efter det på tok för höga ljudet från högtalarna. Blev en tidig hemgång för min del. Jag var så grymt trött och seg. Jag var riktigt svårstartad igår. Men vad kan man vänta sig efter 5 timmars sömn från kvällen innan... haha! :)

Nä, nu ska jag göra en kraftansträning! Kommer jag mig bara ut genom dörren så är jag i mål! :)


Chockstarta kroppen med lite gymmande!
SNART ÄR DET SOMMARLOV!!!

Helg och finväder...

Jahapp! Nu var det helg igen! Veckan har bara sprungit iväg, gäller att hålla i sig för att hänga med :)

Nu bär det iväg ner mot centralare platser för att köpa studenpresent till kusinen och gå till frissan. Vill ju iaf göra ett försök till att bli lite tjusig till skolavslutningen. Sen blir det mys med vännerna i Kungsträdgården.

Trevlig helg!!
Puss!


The Alfons Åberg Syndrome...

Nu börjar det likna nått. Antalet uppackade lådor stiger raskt och jag börjar faktiskt se rätt mycket av sovrumsgolvet. Som jag skrev förut så är det fullspäckat schema i veckan så har varit nån timme här och nån timme där som jag kunnat packa upp. I måndags var det fotbollsmatch och igår var det vårruset. Så då gick hela kvällarna till annat, men om jag ska berätta en liten hemlis så gick jag inte och la mig förrän 02.35 igår. "Jag ska bara... sen går jag och lägger mig." 06.20 ringde väckarn och då var det bara att ta sig i kragen och stiga upp även om jag helst av allt ville fortsätta hålla ett stadigt grepp om kudden. Så även om man inte är nån matematiker så är det busenkelt att räkna ut att jag varit trött idag!

Tröttheten till trots så är aktivitetsnivån skyhög. Efter jobbet så for jag direkt till gymmet och tränade 1 tim och så fort jag klev innanför dörren hemma så började jag rycka i lådorna igen. Har bland annat burit upp det som ska till förrådet och även burit ut grovsoporna så har ju varit ett träningspass a la light även hemma.

Ringde till flyttfirman idag och efterlyste ena vitrindörren. Ser lite lustigt ut med bara 3 dörrar. De hade inte sett den, men däremot så hade han sett ett svart bordsben som låg kvar bak i skåpen. Hmm. Räknade lite snabbt mina bordsben och såklart. Det var ett för lite. Det hade jag inte ens hunnit sakna än. Hihi!

Nä, nu ska jag återgå till låddjungeln. Planen är att ha så gott som allt i ordning innan helgen. Hur nu det ska gå till!? Ska ju till Kungsträdgården imorrn efter jobbet och "Smaka på Sthlm" och på studentmiddag på fredag. Tidsoptimist? Javisst! Obotlig sådan dessutom. :)

Fredag nästa vecka kommer min nya soffa!


Kom och gör mig/oss sällskap i Kungsträdgården imorrn!! Efter kl 17.00 så är vi där. Vi ses!
:)


Sanna vänner är som diamanter.
Dyrbara och svåra att finna!

HardStyle + Soldäck = Sant...

Hardstyle och soldäck! Kan man önska sig en bättre kombination!?! Nej!

Det här helgen har varit helt överlägsen i alla kategorier! ÅH! Kan inte med ord beskriva den euforiska känslan som pulsen, rytmen, folket, vädret.. ja hela konceptet gett! Jag som tyckte förra kryssen var super! Den här tar den kryssen med hästlängder!! Fatta känslan av att dansa i timmar och bara umgås med likasinnat glada, danssugna och partysugna människor!
 
På fredagen så var det dansgolvet som gällde och då dansade vi hela kvällen och natten och solen hann både gå ner och komma upp igen. Vackert! Tog SÅ snygga foton med soluppgången i bakgrunden! Ser fram emot av att få dem. Har ju sina fördelar att lärt känna duktiga fotografer med riktiga kameror. Det tas MASSVIS med bilder och jag bara längtar tills jag får se dem. Kan ju säga att utanför vår hytt så var det ett grymt drag också, "lilla dansgolvet". Haha! Hann få mig 3 timmars sömn innan det var dags att stiga av i Tallinn. :)

Jag blev totally in love i soldäck! Vet inte hur många timmar jag dansade där. MÅÅÅNGA blev det iaf. Från lördag eftermiddag till söndag morgon i princip. Började dansa under en helblå himmel med en stor varm sol och HardStyle pumpande i högtalarna och fortsatte tills den var fylld med stjärnor och nästan till solen var på väg upp igen. Det blev "hela" 4-5 timmars sömn innan vi var framme i Sthlm igen. Trots sömnbristen så har jag inte känt mig ett dugg trött under hela resan. Hmm... undrar om det kommer i efterhand? :)

De få bilder som jag tog med mobilen. Fler foton kommer. LOVAR!!

Dag 1: (fångtema)
image201
Sofie på soldäck precis vid avgång.
image202
Jag i kvällens outfit.
image203
Jag och Sofie redo för att stampa och bli jagade av polisen.

Dag 2: (fri outfit)
image204
Hyttkamraterna.
image205
Jag och Kina.
image207
Jag och Lill-Micke.
image206
Sofie och Kina.
image209
Väskan var tyngre hem än dit... HUR var det möjligt...?! :)


Kort vecka. Ledig fredag igen!
Imorrnbitti kommer flyttlasset. Match på måndag. Vårruset på tisdag. Foltbollsträning på onsdag. Kungsträdgården på torsdag. Däremellan packa upp och gymma. Veckan har inte ens börjat men redan fullt schema...

RSS 2.0