Julen närmar sig, inga blodapelsiner inom synhåll...

Idag var jag och köpte mig lite julstämning. Hihi! :)

Har införskaffat 2 vita adventljusstakar till vardagsrummet, några glittriga dekorationsstjärnor som jag tänkt hänga i gardinstången ovanför adventsljusstakarna så de får ljuset på sig och glittrar lite extra, en svart pappersjulstjärna till köket (inte så juligt jag vet, men är ute efter det stämningsfulla skenet) och så har jag köpt flera svarta och vita ljus och 2 svarta ljusfat. Jag verkligen älskar mysbelysning och tända ljus! Det går helt hem hos mig! Har förresten nya gardiner i vardagsrummet, men är inte helt nöjd... blev inte som jag tänkt mig.

Det är inte bara klädmodet som faller mig i smaken utan även inredningsmodet. Det är stilrent och i färgerna svart och vitt som gäller och det är ett stort ME LIKE! Lila är även det en färg som hägrar och det gillas det med, men det har inte blivit några lila inköp än, men kommer garanterat att bli om jag känner mig själv. Tihi!

Mot mina principer så tänker jag julpynta ikväll... ja, jag vet. Förlåt! Jag brukar i vanliga fall julpynta kvällen innan första advent så det är färdigt att tända alla ljus och adventsljusstakarna på söndagsmorgonen och känna hur julkänslan sprider sig, men jag lovar att jag inte ska tända förrän på söndag!

Nu mer än tidigare så är jag hur sugen som helst på en egen lägenhet som jag får göra till min och inreda som jag vill ha den. Längtar! Längtar! Känner inte motivationen riktigt att lägga ner någon större tid på den här lägenheten, men svårt att låta bli. Till sommarn, då ni! :)


Var är blodapelsinerna!? VILL HA!! :)

Främling by Carola

Främling,vad döljer du för mig i dina mörka ögon?
En svag nyans av ljus någonstans, men ändå en främling...
så känner jag för dig. Jag ber dig, låt mig få veta:
Vem vill du vara?
Kan du förklara det för mej?

Som Mona-Lisa har sitt leende så gömmer du också du en hemlighet.
Stjärnor jag ser dom, vill gärna ta ner dom till dig.
Där bortom himlen finns en evighet,
om du vill upptäcka den här med mig.
Ta första stegen och visa mig vägen ikväll.
En känsla och jag litar på dej.
Sen blir vår kärlek aldrig främmande igen.

Natten finns till för dig och mig.
Glöm det som är omkring oss.
Låt mig få komma, låt mig få vara nära dej!

Som Mona-Lisa har sitt leende så gömmer också du en hemlighet.
Stjärnor jag ser dom, vill gärna ta ner dom till dig.
Där bortom himlen finns en evighet,
om du vill upptäcka den här med mig.
Ta första stegen och visa mig vägen ikväll.
En känsla och jag litar på den.
Sen blir vår kärlek aldrig främmande igen!
Då blir vår kärlek aldrig främmande igen!

Carola var bara 16 år gammal då hon, med den här låten, vann svenska melodifestivalen med allra högsta poäng! Placerade sig sedan på 3e plats i München.

Sanna vänner by Carola

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Alla måste ha nån att kunna lita på, de är så
Å en trofast vän är mera värd än guld
jag vet, vänner prövas genom tidens gång
sviker aldrig fast din väg är lång
finns där vid din sida när vågorna slår
håller det dom lovar det är vänner som består

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Jag har fått en vän som ja kan lita på
I den mörkaste natt så finns han alltid där
Mina tårar har han torkat bort
och tillsammans har vi skrattat gott
han finns där vid din sida
när stormarna går
ger mig mod att stå för det ja alltid har trott på

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
De man lägger sig och dom står kvar
Sanna vänner är de bästa du har

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Dom kommer igen

Sanna vänner har man kvar
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Igen

Sanna vänner har man kvar
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Sanna vänner kan man alltid lita på
De man lägger sig och dom står kvar
Sanna vänner är de bästa du har

Sanna vänner kan man alltid lita på
Sanna vänner kommer alltid igen

Flott julgala...

Jag sammanfattar min helg i Umeå som amazing! Julgalan var alla tiders! Kändes dock lite konstigt att äta julmat och lyssna på julsånger redan :) Vi var ett sällskap på 12 pers och för "enkelhetens skull" så beställde vi inte in öl/cider allt eftersom de tog slut utan det köptes in ett par backar istället! Haha! Det var blandade artister som uppträdde under kvällen och stämningen var hög. Det var långt ifrån bara julsånger på galan och tur var väl det. :)

Några av artisterna:
E-type
Elin Lanto
Brolle jr
Herreys
Jimmy Jansson
Sofia Källgren

       
Herreys...Brolle jr...E-type


När artisterna uppträtt färdigt och dansbandet Torgny Melins körde igång så drog vi vidare ut på krogen. Där var det ett jäkla drag och det blev massor med kära återseenden! Vilken kväll/natt det blev! Fd Nattis/X3M har fått sig en rockigare profil. Me like! Me lika a lot!

Är förresten inte hörselskadad längre. Det gick över rätt snabbt och smärtfritt. Harklar och hostar vidare ett par dar till antar jag, men det går raskt åt rätt håll.

Lyrics update:
Jag har ju varit dålig på att lägga ut lyrics på låtar som av olika anledningar betyder nått för mig eller bara är bra helt enkelt. Ska försöka göra ändring på det.

Häromdagen roade jag mig på youtube.com och kom på nått vänster in på att lyssna på gamla och nya Carola-låtar. Jag var/är ju lite av ett fan till henne... diggade henne stenhårt när jag var ung. Så här kommer nu en förvarning. Kommer att bjuda på lite olika lyrics från henne på låtar jag gillade/gillar nu ett par dar framöver. Njut eller våndas... :)

Snart är julen här och blodapelsinerna med den!


Hörselskadad, igen...

Ja, nu har jag lyckats igen... Det är inte första gången heller ska du tro. Vad lärde jag mig av det då?! Ingenting tydligen... Nåja, vad göra!? Jag vill ju hem till Umeå och träffa familjen och vännerna och gå på flott julgala. Allt var ju bokat, betalt och klart så bara att sätta sig på planet och påbörja färden norrut. Väl framme så var det ett faktum. Inte alls lika illa som sist, men ändå... Förkylning och flyga hör INTE ihop!  Men förkylningen sitter ju bara i halsen tänkte jag så jag trodde det skulle vara lugnt. Jo, pyttsan heller! Nu sitter jag här med nedsatt hörsel. Sist så höll det i sig i 6 dagar och då var jag riktigt gravt hörselskadad. Hörde nästan ingenting under hela den tiden. Tur jag jobbade på dövskola när det hände och att teckenspråket var språket som gällde! :)

Nu är det inte fullt lika illa den här gången så jag hoppas att det ger med sig snart. Gud, vad jag skapat mig ett beroende av min hörsel konstaterade jag förra gången under de 6 dagarna som kändes oändligt långa. Jag jobbar ju med döva och hörselskadade och kan teckenspråk och trodde mig veta typ hur det är att ha nedsatt hörsel, men det var inte någon lek kan jag ärligt tala om. Visst, jag kan teckna och kommunicera med de i min omgivning, men det handlar om så mycket mer än det.

Min dåvarande arbetskompis har skrämt upp mig lite när det gäller förkylningar och att flyga. Hennes bästa vän är permanent gravt hörselskadad efter att hon, precis som jag nu gjort igen, flugit när hon var förkyld. Naiv som man är ibland så tänker man ju att det händer inte mig.

That´s me right now, from my point of view!

Dagen idag...

Träffade en vän på stan och tog en fika idag. Trevligt att åka iväg efter jobbet och njuta av varm choklad och muffins och bara prata bort en stund! Att bara känna lugnet i en stad som pulserar och där julshoppingen börjat ta fart på allvar. Kul att ses! Var ju ett tag sen sist!

Jag var grymt sugen på att se Sverige-Lettland ikväll på Råsunda eller på en sportpub, men antalet sportintresserade vänner här är inte så stort så jag lyckades inte lura med mig någon på lite fotboll ikväll. Sverige vann och det var ju viktigast! EM here we come!

Nu är det dax för sängen!

Natti natt!

Jag är en bortskämd prinsessa...

Ja, så har jag känt mig hela helgen! Som en bortskämd prinsessa... Jag har inte fått betala för mig någonstans och har blivit bjuden på ALLT! De har skämt bort mig enormt hela helgen och varit på tok för snälla och generösa STORT TACK SKA NI HA FÖR EN TOPPENHELG!! :)

Vi var ut både på fredag och lördag. På fredan var vi först och åt gott på en restaurang på Kungsgatan och sedan gick vi vidare till Golden Hits och partade och dansade. Vi hade bara hur kul som helst! Det blev en hel del buggande också. Me like!

Lördan började med shopping och sightseeing över stan från Katarinahissen. Sedan gjorde vi oss redo för kvällens äventyr och förfestade på hotellrummet. Sen begav vi oss till det nyinvigda Ambassadeur (fd Blue moon bar). Det var jättefint och fräscht och grymt trevlig och service-minded personal! Kan iof haft att göra med att pojkarna hade spenderarbyxorna på att servicen var hög. Hihi! Ölen och drinkarna serverades i en jämn ström och glasen hann bara just så pass bli tomma så kom nästa. När klockan slog 00.00 och den 17 nov blev den 18 november så kom servitören med drinkarna vi beställt, men också med en flaska champagne och jordgubbar samt en födelsedagsdrink till mig! Grattis! Hojtar grabbarna med ett stort leende! Jisses! Där satt jag nu med 2 drinkar och champagne :) Champagnen var ju inte billig ska ni tro! (1500kr) Galet! Jag fyller ju inte ens jämt! SKÅL! TACK!! :)

image94

Nu är vännerna tillbaka i Umeå och snart stundar vardagen igen. Tillbaka till att vara mitt vanliga självförsörjande jag. HAHA! :D Undrar vad lördagens nota slutade på? Eller vid närmare eftertanke, jag vill nog inte veta...



Tack alla som förgyllt min födesedag!!
KRAM!!

Lunka på, lunka på...

Usch! Vad tiden går sakta när man väntar! Ikväll kommer två polare från Umeå på besök :) De kommer att sova hos mig i natt och sen checkar de in på hotell på fredag. De stannar i huvudstaden till på söndag. Det kommer att bli en hel del festligheter under helgen och säkert ett och annat galet påhitt. Ska förresten bli kul att se grabbarna trängas i min säng. Tihi! Själv så tar jag soffan så min skönhetssömn kommer bli ostörd. :)

Jag sitter fortfarande på jobbet och roar mig som mest med att bara surfa runt och försöker få tiden att gå...  snart ska jag åka och möta upp dem på Bromma flygplats. Vi har haft föreläsning här på jobbet ikväll så det var lika bra att sitta kvar, hinner varken hem eller ner på stan iaf.

Jag har konstaterat att det är MSN på jobbet som strular och inte hänger med... den loggar upp med fel visningsbild och mina kontakter som är offline när jag loggar in här på jobbet har kvar jättegamla notiser vid sina användarnamn och de uppdateras inte förrän de går online. Jättedrygt!! Har provat att både reparera och att installera om MSN här på jobbet, men det funkar inte som det ska ändå. Orka!

Only 3 days to go! :)


Klapp på kinden och på puss på stjärten...
... eller hur var det nu...?
:P


"112 Vad är det som har hänt?"...

Idag efter jobbet så gick jag in på H&M i Huddinge centrum för att kika efter en varm och härlig kofta, men utan framgång. Fryser mer eller mindre hela dagarna. Det är kallt ute, på jobbet och hemma. Vet inte när jag badade så ofta som jag gör nu, men vad göra? Måste ju få upp värmen på nått sätt nån gång under dan! Hur som helst. När jag skulle gå därifrån föll en liten flicka ur sin vagn i rulltrappan framför mig och slog upp ett stort och djupt jack precis mellan ögonen. Det blödde hur mycket som helst och ville inte sluta blöda så jag var tvungen att ringa 112 och be om en ambulans. Var riktigt otäckt! Kändes som evigheter när man skulle vänta på svar, mina knän skakade. Mamman var jättestressad och hyper vilket jag har full förståelse för. Hennes lilla tjej hade blod i hela ansiktet och på kläderna och hon grät hysteriskt och hjärtskärande. Det blöder ju så grymt mycket när det är från huvudet också så det kan ju se mycket värre ut än vad det egentligen är. Först trodde jag att hon fastnat i rulltrappan med handen också när hon föll, men det hade hon som tur var inte gjort. Rulltrappor är ju inte direkt skapta för att man ska ramla i dem... De är hårda och med flera skarpa kanter (som gjorda för att göra stora och djupa jack) och de gör bevisligen stor åverkan på ett litet barnhuvud.


Nu är det dags för en date med Mr. Blund. John Blund!


Dråpligt värre...

Som jag berättat för er förut så lånar jag nu ut min bil nu till en vän under tiden som jag inte använder den och den är  Umeå. Det är är ju inget konstigt med det, men i tisdags när jag kom hem och kollade posten visade det sig att min bil har körförbud. Oops! Skyndade mig att ringa vännen  och tala om läget så hon inte får sig en bitter överraskning när hon kör runt med min bil lyckligt ovetandes om sin olagliga handling. Ovärderligt snäll som hon är så skulle hon ordna med besiktning morgonen efter på Drive in. Bilen gick dock inte igenom besiktningen pga att ena halvljuset var för högt! Larvigt, tycker jag! Det kan de fixa direkt på plats om de är på det humöret, men det var inte en sån dag utan det blir till att göra ett återbesök. Får iaf köra med bilen ytterligare en månad.

I måndags var jag och två trevliga tjejer och tog en fika vid Gallerian. Fd kombon som varit på Gran Canaria berättade om sin resa och visade foton. Usch! Vill också till solen och värmen juh! Själv får jag nöja mig med "solarieöarna" :) Jag som sagt till mig själv att aldrig mera sola på Solakuten i Farsta kunde inte motstå frestelsen när jag var där i fredags. Sist jag solade där så var jag tvungen att sjukskriva mig 2 dagar... jag såg fy fan ut! Rören där är inte att leka med!! Då solade jag i 15 min och hade ansiktskanonen på hela tiden och det har aldrig varit nått problem förut när jag solat på andra ställen, men gud vad jag brände mig! Nu solade jag också i 15 min (vilket är den kortaste tiden som det går att sola där) och hade på ansiktskanonen i bara 5 min och det var alldeles lagom. Jag brukar sola då och då, men jag har aldrig varit med om solarium som dem där i Farsta centrum. Efter en lång och trevlig fika fick vi ett spontant infall och och gick och spelade bowling på Sveavägen. Fick en riktig dålig start, men kom igen mig på slutet. :)

   
Bowlingtjejer. Visst verkar klotet rulla mot en STRIGHT! :)

I onsdags träffade jag en vän som var ner i Sthlm och hälsade på sin pojkvän som flyttat ner och jobbar här nu. De bjöd på en gudomligt god middag och vin och choklad. Var ett tag sen vi träffades så det var extra kul att ses och umgås hela kvällen! :) Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång vi träffas! Kram på er!!

Igår hade jag min första fest hemma hos mig här i Sthlm. Inflyttningsfest med andra ord. Det var toppentrevligt! Bjöd på ostbricka och snacks och en och annan drink och snaps. :) En vän hade ordnad med jättesmarriga jello-shots som lätt gled nerför strupen! Tack tack!! :) Det var ett glatt och roligt gäng tjejer som festade ihop och jag ser fram emot fler fester och att hitta på annat skoj ihop med er!! :)

       
Me. Vimmel. Vimmel med pojkbesök en stund.

Dagen idag har varit soft, väldigt soft! Diskat och städat undan efter igår och sett film. Har inte ens varit utanför dörren idag. Nu är det full fart mot nästa vecka. En hel del att göra på jobbet i veckan och snart är det dax för utvecklingssamtalen också så då blir det mycket jobb igen, men det hör ju till och vet att det går i vågor med hur mycket det är att göra på jobbet.

Snart fyller jag år!! Tihihi!! :)

Många kramar från 08:an!

Värsta dyra presenten...

Ja, nu var det ett bra tag sen jag bloggade, som det så vackert heter. Det har varit fullt upp på jobbet och jag har även hunnit med att vara hem till Umeå och fått uppleva mitt första snöfall för i år! :) Det var höstlov förra veckan, men medans eleverna hade ledigt hela veckan så jobbade vi må-on för att sedan få ledigt en långhelg iaf. Min ledighet spenderade jag som sagt hemma i Umeå och hade en kanonweekend där!

Jag körde då bilen upp och var smått nervös bitvis att det skulle frysa på för det regnade en hel del och jag hade bara sommardäck. Men det visade sig inte vara mitt största problem... det var bara ogjort att jag fått soppa torsk mitt i den mörkaste skogen mellan Uppsala och Gävle. Ringde både till lillebror och pappa för att höra var närmsta mack fanns och det svar jag då fick var Gävle som var 6mil för långt bort. Min oro över att se skyltarna längst vägen tala om hur långt det var kvar till Gävle och tankmätaren som nu passerat under minimumstrecket var väl ingen höjdare direkt. Jag fortsatte min färd i mörkret och tittade oftare och oftare på tankmätaren och hoppades hela tiden att det skulle komma en avfart till en mack bakom nästa kurva. Som en skänk från ovan så dök den upp! Den som har tur behöver inget vett! Jag vek av E4 och körde på ångorna upp till macken. Pust! Vilken lättnad! Nu var det bara att stå på och ge järnet vidare mot norrländska breddgrader! :) På tal om E4. Det kostade mig 30 kr att åka från jobbet och upp på E4. Var tvungen att passera 2 stationer på en mycket kort sträcka. Trängselskatten är fantastisk. Ironi, säger jag bara! Haha!

Som vanligt när jag är upp till Umeå så är det mycket att göra och många att träffa. Brukar bli intensiva dagar, kvällar och nätter. Gäller att utnyttja dygnets alla timmar för att hinna med. Hihi! :)

Här kommer en sammanfattning av vad mina dagar i Umeå innehöll:
På torsdag var jag på stan en sväng och kikade runt. Blev inga större affärer utan bara ett par strumpor. Hittade däremot en kanonsnygg jeansklänning på Vero Moda, men de hade inte rätt storlek. Den hade varit jättepopulär och sålt slut nästan direkt. Typiskt! Jag har letat efter den på flera butiker som säljer Vero Moda kläder här i Shtlm men utan framgång. De verkar inte ens ha fått in den klänningen... den dyker kanske upp. Jag håller tummarna för det! Sen på kvällen var det middag hos mamma och mina syskon kom också och så jag passade på att bjuda på födelsedagsfika för mig i förskott eftersom jag inte är uppe i Umeå då. Tack alla för en trevlig kväll!!

Hemma hos mamma:

fredan så pysslade jag på hos mamma och tog det allmänt soft och sydde lite och färgade kläder. Sen på eftermiddagen så var det däckbytardax. Hade lovat att byta däck på lillasysters bil också för att hon skulle jobba. Nemas problemas! tänkte jag. Men tji fick jag. Hennes däck satt fast som om att de aldrig skulle tas lös igen och det tog en jäkla tid och det var nästan så att vi hade sönder verktygen. När vi väl var klar med hennes bil så hann vi inte med min bil utan sköt upp den till lördag. Sen for jag till en kompis som skulle hjälpa mig med datorn. Vi började med att åka och äta pizza. Gott! Var hur längesen som helst jag åt pizza. Äter inte skräpmat ofta har jag kommit på och det är väl egentligen ingen nackdel. Vi pysslade på med min dator så nu är den "som ny". Riktiga Office och ett bättre virusprogram mm. Sen kikade vi på en hel del roliga klipp och filmer. Fy fan vad vi garvade den kvällen! Jisses, värsta magträningen. Jag kommer att leva i evigheter!  Haha! :) Sen när det var dax att åka hem från honom så hade det snöat en hel del. Där stod jag med sommardäck... hmm! Kamraten, som är en mycket vänlig själ, erbjöd sig att skjutsa hem mig och det var tur för det var riktigt halt! Tack!! :)

Så här såg min bil ut när jag skulle he mig hem och det kom mera snö än så!

lördan tog jag en välförtjänt sovmorgon. Sen åkte jag och en vän och hämtade mina vinterdäck och åkte för att byta däck på min bil som stod kvar hos kompisen sen igår så jag skulle få hem den. Stort tack för hjälpen med både skjuts och däckbyte!! På kvällen var det fest hos andra vänner. Det var jättetrevligt!! De bjöd först på tacos och sen på drickat till alla under hela kvällen! Det är inte ofta det händer att man blir bjuden till nån som har fest för att bli av med alla öl och cider de har. :) Jag försökte göra så gott jag kunde för att hjälpa dem, men trots ett relativt stort intag av alkohol den kvällen så blev jag knappt berusad... hmm. Senare på kvällen fick jag en födelsedagspresent av en kompis och jisses om jag blev förvånad! Det var då ingen blygsam present!! Jag fick flygbiljetter t/r Sthlm-Umeå och biljett till julgalan (inklusive mat och på bästa plats) i Umeå!! TACK!! TACK!! :)

Söndan var jag hos pappa och tog det bara allmänt lugnt tills det att det var dax att bege sig till flyget. Då träffade jag ännu en vän och ska låna min bil nu ett par veckor så jag hämtade upp henne så fick hon skjutsa mig till flyget. Vi satt och pratade en stund och trots att vi hade velat hinna umgås mer så var det bättre än att inte hinna ses alls. Vi får ta igen det en annan gång istället. :)


Nä, nu ska jag sluta skriva för den här gången. Ingen som orkar läsa igenom allt om man skriver för mycket.


Hoppas ni får en lika trevlig kväll som jag har tänkt ha!!

RSS 2.0