Genomfrusna lilla jag...

Helgen har gått i halloweens tecken. Det har varit halloweenfest både fredag och lördag. :) Fredagen började med After Work och sedan blev det god mat, kycklingwraps, och förfest med min förre kombo. MUMS!! Sedan begav vi oss till Club Lejonhjärta och festade vidare med alla andra festglada själar där. Lite utklädnad blev det. Hade mina heta strumpor och ett halsband med häxa och fladdermöss som lyser i mörkret. Kvällen avslutades på ett alldeles för kallt Blue Moon Bar. Fy f-n vad jag frös där!! De körde AC som om det var den varmaste sommardagen och stället var fyllt till bredden med folk, vilket det inte var... men vi dansade, drack gott och hade grymt kul! Jag hade turen att de hade Mintuu i en av barerna så jag fick beställa min, för tillfället, favoritdrink. När det på morgonkvisten var dax att åka hem så frös jag fortfarande. Jag var kanske rent av för nykter... man brukar ju inte känna att man fryser när man är på fyllan och slappnar av så blodet kan cirkulera bättre också, men inte jag inte! Jag fick kämpa febrilt för att hålla mig varm. Eller var det så att jag helt enkelt var för lite klädd?! Hmm. :) Efter en kort bussresa hem och en kort prommis så var jag iaf äntligen hemma. Då blev det varm choklad och macka. Det hjälpte lite, men jag tog med mig fleecemorgonrocken, filten och fårskinnstofflorna i sängen och mös av värmen som så sakteliga hittade tillbaka till min frusna kropp.

På lördagsmorgonen hade jag lite sviter av dagen innan, men det var inte värre än att det gick att bota med lite mera sömn och en god frukost. Då var huvudvärken som bortblåst. :) Bara att ladda om för kvällens fest sen. Jag och en arbetskamrat träffades då och följdes till Club Lejonhärta. Det var stand up- komedi med två av min fd arbetskamrater från mitt förra jobb. De var grymma! Helt klart humor i min smak! Det blev med andra ord en hel del (nästan bara) sex- och snuskskämt. Tihi! :) När det var klart så drog många vidare till Dövas Hus. Vi blev ensamma tjejer kvar med grabbarna. Vi var kvar ett bra tag till och snackade och hade trevligt med dem, men när de skulle börja spela poker så begav vi oss också till Dövas Hus. Det var inte nån höjdarkväll där. Det var inte så mycket folk och inte många ungdommar heller. Vi hade hur som helst inga problem att roa oss och ha kul hela kvällen iaf. Det hänger ju inte på andra hur kul man har själv! Det blir ju aldrig roligare än man gör det! :) För första gången tror jag, efter Dövas Hus, så gick vi inte vidare till nån annan pub efteråt utan alla var nöjda med kvällen så det blev hemgång. Hur smidigt som helst att ta sig hem direkt därifrån förresten. 20min med buss från Gullmarsplan som bara är en hållplats bort med tunnelbanan eller några minuters promenad.

image83  image84
Fredagens outfit.                                                           Lördagens outfit.

Nu går jag som mest bara och väntar på att det ska bli onsdag och jag får höstlov. Då beger jag mig mot nordligare breddgrader. Kör upp till Umeå direkt efter jobbet sen blir det flyget ner på söndag eftermiddag. Då ska jag passa på att fira min födelsedag i förskott! :) Ska bli kul att träffa familjen och vännerna!!

                                                                                                                                  Puss puss!

Älskar mitt jobb...

Åh! Vad jag älskar mitt jobb! Speciellt dagar som dessa. Jag är alldeles salig! Mina elever har varit helt fantastikt underbara! Ett tag trodde jag att "smekmånaden" på jobbet var över för klimatet i klassen hårdnade en del, men senaste veckorna har varit toppen. Eleverna är gladare och trevligare igen och jag bara älskar att gå till jobbet varje dag. Jag får börja arbetsdagen med ett leende och de gör mig så glad hela dagen. :)

Det är tex en fröjd att åka på utflykt med dem för de sköter sig så bra. Var iväg på badet med dem i måndags och de är turligt nog inte den typen av elever som blir förvildade då de kommer utanför skolans väggar utan jag kan med stolthet säga att jag är deras fröken och behöver inte alls skämmas för dem. :)

Idag hade vi Halloweenaktiviteter hela förmiddagen och allt blev bara SÅ lyckat! Eleverna var enastående! Lärarna lika så! Det blev en kalasbra avslutning på temat rädsla som vi jobbat med i 3veckor. Kan inte med ord beskriva hur lyckligt lottad jag känner mig som har ett jobb som jag trivs så fantastiskt bra med!

image80
Jag och tjejerna när vi var på Garbos i Sundbyberg för ett tag sen

Me, myself and I
~Min verklighet så som den ser ut just nu~

Tanken räknas inte alla gånger...

Hmm... KLUMPIGT VÄRRE!

Igår var P-vakterna här och bötlade felparkerade bilar på gården och på gatan. Tihi tänkte jag! Jag står iaf rätt och har inte stått parkerad för länge heller. Åkte glatt iväg på innebandymatch och försökte göra mitt bästa för att vara en god supporter. När jag sen kom hem igen så var det fullt längts hela vägen och på parkeringen. Jag vägrar att åka och ställa bilen i nästa socken! Hittade en parkering där jag SER att det är parkeringsförbud, men strunt samma tänkte jag. Det står ju 6 andra bilar snyggt uppställda här och p-vakten var ju här på dan så nu ska det ju vara lugnt tänkte jag. ICKET! Tänkte att jag flyttar bilen imorrn innan jag åker till jobbet då finns det gott om lediga parkeringar längst vägen istället. Tror ni att jag flyttade bilen i morse?! NOPE! Tänkte att jag gör det när jag kommer hem istället. Och vem tro ni inte hade vägarna förbi på förmiddan vid 10-tiden. Jo, farbror polisen. Min bil stod säkert ensam kvar där då och lyste med sin dumhet att den var felparkerad... suck!

Så mycket för att jag igår berättade hur jag strulat på med att flytta bilen lite då och då för att inte få böter... istället så felparkerar jag bilen fullt medveten om att det är parkeringsförbud. Hmm... inga kommentarer på det. Kan ändå inte göra annat än att skratta åt eländet. :) Var inte så farligt dyra böter heller. Endast 300kr. Har varit med om värre. Ja,  jag har fått p-böter förut... samlar på dem Hihi! Sist jag fick P-böter var när jag bodde i Farsta och då var de på 700kr. Stod 2m för nära en korsning hade polisen varit och mätt med laser...

Jag som var och prövade ett par grymt snygga och för dyra Bronx-stövlar idag som jag prövat i Umeå och trånat efter ett bra tag. De är verkligen ett par Vill ha-stövlar ! Synd bara att jag inte lägger ut så mycket pengar på ett par skor. Det dummaste jag gjort är att pröva dem. TVÅ gånger dessutom! Ska ju inte ens stoppa ner fötterna idem, vet ju hur det slutar. VILL HA!! :) Upptäckte att de har dem här på centrum intill där jag bor också... usch, vad de lockar. Hade ju hellre lagt pengarna på de stövlarna än ge bort dem... :)

Det sägs ju att det är tanken som räknas... men tydligen inte alla gånger. Tihi :)


Dagen idag...

Idag har jag väl inte gjort så mycket egentligen. Jag var och tittade på när Hephata spelade innebandy i Gubbängen och efter det gick vi och åt jättegod thai-mat på ett ställe där intill hallen. Det var litet och trångt att sitta där och äta och med på tok för mycket matos i luften. Maten däremot var supergod, men eftersom det är ett take away-ställe så det är väl egentligen lite orättvist att kommentera att det inte var det ultimata stället att sitta kvar och äta på. Hur som helst, jag är typ mätt fortfarande :)

I övrigt så har söndan varit rätt så lugn. Varit huslig och diskat idag. Igår så var jag duktig och tvättade. Färdigt på 40 min eftersom tvättstugan har 3 stora maskiner. Blir att göra ett krafttag imorrn och vika ihop tvätten och lägga undan den.

Idag använde jag bilen igen! Hör och häpna! Jag har inte använt den mycket sen jag flyttade ner. Jag har varit över till Skärholmen och Kungens kurva 2ggr och nu till Gubbängen idag. Så var och varannan dag så har jag kört bilen en halv meter framåt eller en halv meter bakåt på parkeringen längst vägen för att slippa på P-böter. Parkeringsvakterna skriver ju upp hur ventilerna på däcken är och om de inte har flyttat sig sen de kollade sist så får man böter. När jag åker upp till Umeå på onsdag efter jobbet på höstlovet så kör jag upp bilen och lämnar den där och så flyger jag ner sen. Kommer säkert att sakna bilen när jag lämnat den, men eventuellt att jag tar ner den igen till jul. Måste ju hur som helst köra upp den så jag får vinterdäck på den.

UMEÅ IK VANN SITT 6:e SM-GULD IDAG!!! VIKTIGT!!!
Vann mot AIK med 8-0! Förnedring!


Nu har jag bestämt ett datum för inflyttningsfest. Kanske är just DU välkommen! :)

image79

Många goa och mysiga kramar från Stockholmstösen!


att spåra en död...

I "morse" väcktes jag av ett MMS på min hund utmed en död älgtjur! Hon har spårat älg för första gången i skarpt läge! Åh, vad matte är stolt! Hon hjälpte mammas fästmans jaktlag. Önskade bara att det var jag som var den som höll i spårlinan, men som mamma så skadeglatt sa: "Du får skylla dig själv som flyttar till Stockholm" och visst ligger det lite sanning i det. Hade jag haft möjlighet att ha henne med mig här så skulle jag inte lämnat henne! Inte för att jag tror att jag hade fått spåra så vidare värst många skadeskjutna älgar här. Haha! :)

Jag är en stolt matte!
image70

Idag var jag och köpte mig en ny mobil. Sony Ericsson 770i. Den är bara så snygg! Bra kamera och mycket mindre och smidigare än min tegelsten till 3g-mobil som jag hade innan. Sista veckan har ringsignalen protesterat på den och varit nästintill obefintlig vilket resulterat i att jag flera gånger missat att jag fått sms eller att nån har ringt. Det behöver jag inte bekymra mig över mera. Passade även på att köpa mig ett nytt festlinne och en tvättställning. Stod ju tvätt på schemat ikväll. Efter shoppingen på Skärholmen åkte jag förbi min förre kombo och fikade och pratade bort några timmar. Igår köpte jag mig en jättefin festkorsett. Oj, vad jag shoppat på slutet! Hinner nästan inte med att använda allt jag köper, men bara nästan :) Rensade ju ur min garderob rejält innan jag flyttade så visst kan den behöva fyllas på lite igen. Tihi! Tror den största orsaken till att det blivit så mycket shopping är att det är att modet nu faller mig mycket väl i smaken och då gäller det att passa på tycker jag. Vet ju att jag kommer att ångra mig om jag inte hade köpt det jag ändå vill ha och vet jag har användning för. Nyhetens behag är det ju också, men det lustigaste av allt är att jag handlar allt som oftast på butiker vi har hemma i Umeå också. Det finns ju hur många butiker som helst i den här stan. Det gäller bara att hitta åt dem. Det blir så lätt att man går på samma ställen för man vet att de har det man söker efter.

Tiden har verkligen gått snabbt! Eller gått och gått, snarare sprungit! Kan inte fatta att vi redan är i mitten av oktober. Känns som det var nyss jag packade min väska och flyttade, började på min nya jobb och det var varmt och sommar. På tal om väder så snöade det i Umeå idag!

I torsdags träffade jag två av mina vänner som jag inte umgåtts med på länge och vi gick till Sjätte Tunnan i gamla stan och lyssnade till trubaduren Loke. Det var kyligt ute och det blev en hel del köande och sent innan vi kom in. Vi var precis på väg att ge upp när de började släppa in. Spelningen skulle egentligen börja vid 21.30 tiden men kom inte igång förrän 2 timmar senare. Det resulterade i att två av oss bara lyssnade fram till paus, men det trogna fanset stannade kvar och lyssnade färdigt. Tappert! Vi skulle upp och jobba och det blev tillräckligt sent innan jag var hemma iaf. Kom innanför dörren hemma kl 00.05. Inte för att jag skulle ha gått och lagt mig nå tidigare om jag suttit hemma :) Det blev hur som helst en riktigt trevlig kväll!

Lite fler bilder från anders.se:
           

       

Sov gott!
Många kramar!

Färdigvelat...

Jag har funderat fram och tillbaka i veckan och hört mig för lite och nu har jag i princip bestämt mig. Det blir köp. Jag kommer att köpa en ny mobil på fredag. Det blir en ubersnygg Sony Ericsson 770i. Du kanske sett den på reklamen som 3 har nu. Det blir den lila såklart!! :)

Jag har då tänkt mig att ta det "stora steget" och avsluta mitt teliaabonnemang. Bryta lite med Norrland... Då blir det mest troligen en nummerflytt av det numret till min 3g mobil om det går. Ska kolla upp det. Har också räknat lite på om det skulle bli så mycket dyrare att ringa allt från 3g än att ha två telefoner och två abonnemang som jag har det nu. Skillnaden är marginell så det finns med andra ord ingen anledning att släpa runt på två mobiler längre. Teliamobilen har jag alltid haft och med den är det gratis att ringa alla med telia. Så den har ju varit oöverträfflig i alla år då jag ringt min familj och mina vänner som till 99% har telia allihopa, som resten av norrland :) Här i Stockholm är inte telia det dominerande mobilabonnemanget bland mina vänner så av den anledningen och att telia är grymt dyra på videosamtal så blir det 3g-mobil som gäller framöver. Ska bli så nice att bara ha en mobil! Jag har iof bara haft med mig 3g-mobilen på slutet och pratat in på mobilsvar på telia-mobilen att de ska ringa mig på 3g istället. Så det har varit lika spännande varje gång att komma hem och se om jag fått nått roligt sms på telefonen som legat hemma :) Det har varit lite som en övergångsperiod/avvänjning nu... Haha!


Här är en tjusig bild på mig och flickorna på anders.se-galan!
image69
Fotat av Hans Rimberg.

Galapremiär för "anders.se"

I lördags var den stora, omtalade och efterlängtade galapremiären för anders.se! anders.se är Sveriges, Europas ja kanske till och med världens första teckenspråkiga tv-serie helt utan ljud! Det blev en toppenkväll! Tack alla mina söta vänner och alla andra som var där för en mycket trevlig kväll!! Speciellt tack till skaparna av serien! Keep up the good work! Serien kommer att sändas på http://www.dramaski.se/ och är helt klart värt ett besök. Till förfesten hade jag gjort jello-shots. Alltså snapsar i geleform. Farligt mumsigt! :) Notera de knallrosa snapsglasen, de är jello-shots. Det var jättelätt och snabbt att göra. Det som tar tid är att de ska stelna i kylen/frysen, men det är helt klart värt väntan. Tokgott! Lovar! :)

Känns som veckorna passerar på tok för snabbt och jag inte hunnit med. Kan inte riktigt förstå att vi redan befinner oss i mitten på oktober. Det kanske är ett tecken på att jag haft roligt... tiden sägs ju gå fort då!

Nu har min ögonstens diplom kommit från SKK! Big smile! :) Min lilla fröken titulerar sig SVCh Flatterhaft Up and Down O'Flanagan! Inte illa! Inte illa alls! :)

image66

image67

Me, myself and I from my point och view!

Ger inte upp riktigt än...

Ja, pixbox får hänga med ett tag till. Tycker ju det är så kul med bilder! Nu har jag uppdaterat till hälften iaf :) Jag har redan förbrukat den här månadens 100 bilder att ladda ner på pixbox.se så det blir till att vänta till nästa månad med resterande uppdateringar. Fort var det gjort! :) Så de senaste äventyrens bilder får ni vänta lite på.

Som jag skrev och berättade för längesen så har jag ett stort projekt på gång med att sortera och sätta in alla foton som jag framkallade i somras... hmm... kartongen står i hörnet och blänger på mig. Det känns nästan lite övermäktigt. Skulle ha framkallat fotonen allt eftersom lite då och då istället för att göra en mastodontframkallning på över 1000bilder... och inte blir det bättre ju längre jag skjuter upp det heller. Blir ju nya bilder nästan varje vecka! Blir väl typ samma visa nästa gång jag skickar in och framkallar igen. Massor med nya bilder. Kul, men mycket jobb. Nä, jag måste ta mig i kragen och ta itu med att sätta in alla foton. Nästa regninga dag kanske... eller är det att lova för mycket?! Haha :)

Tycker du också att det är kul med bilder och vill se glimtar ur mitt liv i bilder så hänvisar jag dig vidare till http://veronicaf.pixbox.se

Idag kom hela månadens post tror jag. Det var en stor hög mellan dörrarna idag när jag kom hem. Det  kom inte igång för mig riktigt med eftersändningen direkt, men nu verkar det funka. Fick både rolig och mindre rolig post. Den mindre roliga posten var ju såklart räkningar, men de kommer man ju inte undan. Den roligaste posten var medlemstidningen från Flat coated retrieverklubben! Min ögonsten var med i den eftersom hon blivit Svensk viltspårschampion!! :) Hon är så snygg och duktig!! SAKNAR!! Nu väntar jag bara på att få SVCh-diplomet från kennelklubben. Då ska jag köpa en snygg ram och hitta en hedersplats åt det på väggen. :)

Nu lite middag och sen lite jobbfix till imorrn.

Kram på er!!

Förlorat oskulden...

Alltså sushi-oskulden! Snuskis! Vet nog vad du tänkte. Haha! :)
I torsdags på jobbet hade min makalösa arbetskollega storgjort och gjort sushi till AE-mötet. Med en hel del skeptisism så smakade jag och tycker faktiskt inte alls det var så dumt. Kan jag nog tänka mig äta fler gånger om tillfälle ges. Ska jag vara helt ärlig så har sushi lite av en högfärdsstämpel för mig... ett storstadsfenomen... men jag befinner mig ju i en storstad så man får ju ta seden dit man kommer heter det ju. :)

Vet inte vad jag ska tro om Stockholms inverkan på mig... För ANDRA gången nu så har jag ätit på Mc Donald's (i Sverige alltså, bara enstaka gång utomlands förut)! Blev en ostburgare och en kycklingburgare. Ostburgaren var inte alls god så det blir kyckling hädanefter. Sen äter de inte med bestick på de här breddgraderna heller. Och DE kallar OSS bönder... :P

Min helg har varit fantastisk!! Börjar bli en ovana med alkoholintag både fredag och lördag. I fredags skulle det bli After Work med min kombo och förre arbetskompis, men det resulterade i utgång och en kalastrevlig kväll. Började med god mat och några goda öl på Högbergs och sen gick vi vidare till Kellys för mera öl och mycket prat och skratt. Jag kommmer att leva så mycket längre nu! :)

En vän sov över hos mig och i lördags trotsade vi vädret och for och tittade på SM i fotboll för döva. På kvällen var det dax för fest igen. Förfest hos kombon och sedan vidare till Dövas Hus. Vilken kväll! Amazing! Tack till ALLA som förgyllde min kväll! Puss på er!

Har så underbara vänner! Vad vore livet utan er!? Har umgåtts flitigt med gamla och nya vänner. Jag har svårt att tro att jag varit härifrån ett helt år. Känns inte alls så! Jag mår så bra och trivs framför allt med mig själv och mitt liv. Jag känner mig stark och självsäker som aldrig förr och det känns som jag kan erövra världen. What a feeling! Men tro absolut inte att jag drabbats av storhetsvansinne för längre ifrån sanningen än så kan du inte komma. Jag mår bra av att må bra helt enkelt! För jag är fortfarande jag, men i en uppdaterad och förbättrad version. :)

Jag har inte lagt upp nya bilder på min pixbox på evigheter. Funderar på att lägga ner den och istället bara visa bilder här i bloggen istället... ska fundera på saken. Jag gillar ju foton och pixbox är ju smidigt... återkommer i ämnet. Tills vidare får ni hålla till godo med bilderna här.

Här kommer några bilder från förfesten i lördags:
Notera tuppen i hönshuset, stortrivs! :)

       

       

       

       

RSS 2.0