Oh what a weekend...

Nu är jag hemma igen för en liten stund. Nu är det bara 2 veckor kvar till jag blir Stockholmare!! Har en hel del packning kvar. Har hittills bara packat någon låda då och då. Det som tog allra längst tid att packa var fotoalbumen. Jag kunde inte motstå frestelsen att ta en vända längst memory lane. Tror det tog över 1,5 timme innan jag lyckades med konststycket att få albumen ner i lådan... :) När jag satt där och tittade på alla foton så inser jag vilken tur jag haft! Vilka underbara vänner jag haft turen att dela mitt liv med! Vilken toppenfamilj jag har! Vad mycket jag faktiskt gjort! Varje foto har sin historia och är fylld med härliga minnen!! Skulle inte vilja ändra eller gå miste om något av det! Det är mitt liv och skulle inte vilja ha det på något annat sätt!

Helgen i Stockholm har varit superkul!! Big smile! Var iväg på Cinderellakryssning och den kan summeras med orden FEST och TAXFREE! :) Festen började redan innan vi kommit ombord på båten på fredan och slutade inte förrän på morgonkvisten på söndan. Min väska var fylld till bredden och vägde bly. Som tur var så var det ingen tullkontroll utan det var bara att gå rakt igenom och det tackar jag gudarna för. Haha!

På lördan checkade vi in på Hotell Sergel Plaza. Efter att förfestat lite på rummet och avnjutit en supergod plankstek på K-15 (rekommenderar den skarpt!) på Kungsgatan begav vi oss till Gröna Lund. Några öl och några karuseller och spel senare var det dax att åka tillbaka in mot stan. Då valde vi att åka med stil! Med limousine!! Eftersom priset var per påbörjad timme så blev det crusing i centrala Stockholm och på söder i 1tim. Att åka limo är helt klart något som jag lätt kan vänja mig vid!! :) Kvällen avslutades sedan på Galaway.
image13

           


På söndan var vi en lätt matt skara människor som drev runt och upplevde Stockholm. Vi hann med både det ena och det andra. Centrum var fylld med människor som var nyfikna på att se på paraden som ringlade längst gatorna.

Helgens kändisar:
Magnus Carlsson från dansbandet Barbados, H&M Drottninggatan
Stefan Sahlin från Villa Meduza 2001, Cinderellabåten
Martin och Cissi som vann Lets dance, gamla stan
Big Brother- Linda, hennes son och Fadde, Gröna Lund
Jessica Andersson från gruppen Fame, Arlanda

Over and out för den här gången!

Verkligheten kommer krypande...

Nu börjar verkligheten krypa sig närmare. Snart är semestern och sommarlovet slut. Jag har nog inte riktigt förstått att det är så kort tid kvar. Bara 2,5 vecka!! Har ju massor som jag vill och ska göra innan jag åker! Det jag känner av mest är stressen av att det inte är riktigt klart med lägenhet ännu... men det ser ljust ut iaf och det är mycket värt bara det. Som tur var har jag en en toppenvän som erbjuder mig tak över huvudet om det skulle krisa till sig. Du är en juvel!! :)
 

Nu har jag kommit igång med packningen. Allt ömtåligt måste flyttfirman packa för att försäkringen ska gälla om något går sönder. Känns lite konstigt att jag inte får packa alla mina saker själv. Ja, ja det är väl bara att gilla läget. Varför ska jag beklaga mig egentligen? Borde ju uppskatta hjälpen istället. Men jag är ju van att klara mig själv och jag är dålig på att be om och att ta emot hjälp så det är väl mest därför som det känns lite bakvänt. Duktig flicka reder sig själv heter det ju? men det kommer nog att gå bra, oroar mig inte det minsta. Sakta men säkert växer staplarna med packade lådor. Idag var de som ska hyra lägenheten jag har nu här och skrev under kontrakten så äntligen fick jag ta bort annonsen från blocket.se! Det har varit ett enormt intresse att få hyra den här lägenheten! Som jag berättat tidigare så fick annonsen ligga kvar tills papperen var påskrivna, så det första jag gjorde efter de åkt var att ta bort den. Skönt!

 

Idag sålde jag sängen och min gamla tv-bänk. Så från och med ikväll får jag nöja mig med att sova på madrass på golvet eller i soffan och det funkar lika bra. Som tur var är det ju inte så himla många nätter som jag behöver leva lite bohemiskt i ett sänglöst halvmöblerat delvis nerpackat hem.

 

Beger mig snart igen till Stockholm på ännu en nöjestripp. Längtar!! Då är det dags för Cinerella-kryssning fredag till lördag och så ska vi på Gröna Lund på lördagkväll. Vad vi hittar på för kul på söndan har vi inte bestämt ännu. En av mina vänner jobbar på båten och på Scandic hotell varannan vecka så det är "specialprice" på hela helgen. Både på båten och på hotellet i Stockholm. Det tackar vi för! :)

 

Ikväll har jag varit ut på ytterligare en hojsväng. Är ju handledare åt en kompis som ska ta mc-körkort. I lördags var vi ut på en långtur. Då var vi till Fällfors. Skellefteå och sedan 5 mil inåt landet. Var och kikade på lite Dragracing. Det var en rolig tripp men jag var bara så trött! Jag hade ju varit på krogen på fredan. Nykter iof, men det resulterade i att jag bara hann sova i 4 timmar! Sen när jag kom hem från Skellefteå tog jag mig en välbehövlig power-nap på hela 40 min och sen var det dags att ta en snabbdusch och iväg på förfest och sen krogen igen. :)

 

Nu ska jag styra dammsugaren ett snabbt varv runt lägenheten och dammsuga upp halva min hund tror jag. Hon fäller päls som om hon får betalt för det!! Dammsuger 2ggr om dan nu för att bli av med den svarta heltäckningsmattan hon lämnar efter sig? Lite fika och krypa upp i soffan sen lockar skarpt.


Sen sist...

Ja, nu var det ett tag sen jag skrev några rader. Vad har hänt sen sist då? För att i ett raskt tempo nämna några saker så har jag bla varit på inflyttningsfest hos vänner som köpt hus utanför stan, varit och bowlat med gamla arbetskamrater som varit på besök här i norr och assisterat när svägerskans (oj, vad fint det låter) häst skulle skos och sen har jag även hunnit med att vara på krogen och roat mig. I veckan har jag firat lillebror, varit ut och käkat på restaurang och tagit några öl i goda vänners sällskap, njutit av solen och trevligt sällskap i Rådhusparken och idag har jag sett film och kört motorcykel.

Nu ska jag på allvar börja ta itu med att packa! Har rensat en hel del och fotat lite möbler som ska säljas och läggas ut på annons på blocket.se. Har lite beslutsångest vad gäller sofforna... sälja eller inte sälja, det är frågan. Ett annat projekt som jag skjutit på framtiden som jag haft som mål skulle var klart innan skolstart är alla foton som jag framkallat. Det är strax över 1000 foton!! Ska både sorteras och sättas in i album. Det lär ju ta sin lilla tid, men i första hand ska jag packa! Jag gillar foton skarpt, men vill inte bara ha dem i datorn utan lite gammaldags är jag allt och vill ha dem i hederliga fotoalbum också. Det är mera känsla att titta på foton i album än på datorn om du frågar mig!


image12
Det här är svägerskans häst. Han är fortfarande unghäst och är en Shirehäst (världens största hästras!). Han väger nästan 1000kg! Hans hovar är stora som mattallrikar, 9:or har han på skorna! Jämför det med islänningen som jag ägde som hade 1:or! Det är svårt att få en uppfattning om hur stor han är på bild, men jag kan tala om att han är 180 cm i manken (alltså mer än 1dm högre än vad jag är). Bara hans huvud är ju lika stort som halv mig och det säger en hel del om hur stor han egentligen är!

En stor kram till er alla!

Till alla kakälskare - en helt vanlig jävla kaka...

Ingredienser
1 ägghelvete 
1 dl sur mjölk 
Så lite smör som möjligt 
Socker 
Ingen jävla mandel i alla fall 
2 dl bakpulver 
1 pkt fula russin 
1,5 dl allerginötter 


Fyllning

1 dl vaniljsocker 
1 melon eller något annat 
Mycket sprit 


Instruktion

Häll nästan allt i en bunke och kör med elvisp i en timme. Grädda direkt i skålen, skit i att smöra och bröa, kakhelvetet fastnar ändå. Dunka utav bara faan för att få ut skiten på matbordet. Garnera med krossad melon och sprit. Om kakfaan inte lossnar, släng ut bunkhelvetet genom fönstret och drick upp spriten. 

:)


Segerbringerskan, det är jag det...

Såg mitt namn på ett doftljus när jag var på stan förra veckan för att köpa födelsedagspresent till min lillasyster. WOW, måste jag bara säga! Det hör inte till vanligheterna att mitt namn finns med på såna olika saker.  

På ljuset stod det:
Veronica
Intelligent och omtänksam

Ja, helt osant är det ju inte. Intelligent? allt är ju relativt, men korkad är jag ju inte som tur var. Omtänksam är jag däremot med råge! För omtänksam till och med får jag höra emellanåt? Om man nu kan vara FÖR omtänksam?! Visst, jag hade en kort period i min ungdoms dar då jag inte alls gillade mitt namn, men det gick över rätt fort som tur var. Jag får passa på att tacka mamma och pappa för valet av namn åt mig!

I like my name! 
image11

Jag tycker faktiskt det är rätt kul och intressant med vad namn betyder och står för. Likadant är det med stjärntecknens betydelse.
Är jag en typisk skorpioninna vid namn Veronica ??! 

VERONICA
Veronica betyder Segerbringerska och kommer grekiskan. Jag har namnsdag den 30maj. Veronica ligger på 218 plats på namntoppen och namnet var som mest populärt på 70- och 80-talet. Veronica vördas som ett helgon inom den Romersk-Katolska kyrkan. Det var Veronica som torkade blodet från Jesus ansikte när han skulle korsfästas.

Jag har kvar ett namnkort som jag fått av min mamma när jag fyllde år för jättelängesedan som kom fram när jag rensade bland mina saker. Enligt namnkortet så är Onyx min lyckosten, 5 mitt lyckonummer och Vallmo min lyckoblomma. Min planet är solen, mitt element är eld och min färg är grön. Min karaktär: "En bländande skönhet! Veronica har en fantastiskt yttre men också ett knivskarpt intellekt. Hon når mycket långt i livet. Däremot har hon svårt att hitta en partner på samma höga nivå."

SKORPIONEN
Den typiska skorpionen är självständig, målmedveten och viljestark. En orädd och uthållig personlighet som stimuleras av utmaningar. Skorpionen är skarpsinnig och klurig, något som blir ännu mer påtagligt eftersom dessa även har en ypperlig intuition. Att lösa gåtor, problem och mysterier är de således bra på. Att kämpa är någonting naturligt för denna dynamiska natur. De har en förmåga att gå helt upp i det de gör, och när de tror på något eller någon satsar de stenhårt. Något som också måste räknas skorpionen till godo är dess fantastiska förmåga att klara av kriser och andra krävande situationer i livet. De är starkare än de flesta, med en järnvilja som kan försätta berg. Skorpionen är mycket intensiv i allt hon företar sig, uppvisar handlingskraft och koncentrationsförmåga, vill alltid gå till botten med saker och ting och utforska och undersöka. Skorpionen är alltid självbehärskad och registrerar med sin skarpa iakttagelseförmåga allt som sker i omgivningen.

Det finns gott om känslor i detta lidelsefulla vattentecken. Skorpionmänniskan är mycket känslig och sårbar och så klart lidelsefull, sensuell och passionerad. Elakhet, avundsjuka och hämndlystnad är många Skorpioners stora fel om känslorna såras. De kan heller inte släppa taget om något utan grubblar och grunnar i evighet. Har någon sårat en skorpion så ger de igen med vassa ord eller handlingar. De glömmer inte vare sig en väntjänst eller oförrätt i första taget utan ger vanligen igen förr eller senare, gärna dubbelt upp.  Baksidan med detta viljestarka tecken är kontrollbehovet. Behovet av kontroll är utpräglat och kan göra att de bromsar sin egen utveckling. För varje Skorpion är det viktigt att lära sig att slappna av och släppa på kontrollen en smula.

Denna hemlighetsfulla natur berättar inte mycket om sig själv eller sina planer. Skorpionens intensiva känsloliv och starka inre upplevelser kan vara svåra att i ord förklara för andra, varför hon föredrar att behålla sitt innersta för sig själv. Detta tillsammans med den starka självkontrollen är förklaringen till att många Skorpioner upplevs som svåråtkomliga. Fysiskt förknippas tecknet med könet. Skorpionen har vanligen kraftfulla, passionerade känslor som sjuder under ytan och har en stark sexlust.


Efter du läst detta tänker du kanske att det här stämmer ju inte alls, jo några likheter finns det faktiskt eller att det stämmer på pricken med mig. Måste bara säga att jag tycker att det stämmer förvånansvärt bra fast inte fullt ut alla gånger, men tendenserna finns där iaf. Fascinerande!

Hur du än såg på mig före och ser på mig efter du läst detta så är jag fortfarande jag. Promise! :)


Three down, non to go...!

SVCH- SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION!!

JIPPIII!! TJOHOO!! Nu har min STJÄRNA fixat och klarat det tredje och sista 1:a priset hon behövde för att bli VILTSPÅRSCHAMPION!! Jag är hur lycklig som helst!

Numera kan hon titulera sig som SVCH Flatterhaft Up and Down O´Flanagan! Inte illa alls! Känns typ som om hon blivit adlad :)

Jag är bara så stolt och glad! Kan inte med ord beskriva... Hon är ju bara bäst, men det har jag ju vetat hela tiden. Åh, vad det tar emot nu att veta att hon inte följer med mig när jag flyttar utan blir kvar i Umeå! Det känns i hjärtat!! Men nu ska jag inte tänka på det utan glädjas maximalt över dagens erövring!

Domarens allmänna omdöme: " Välmotiverad spårhund som inte ger upp trots stor viltstörning. Kollar av men återvänder till spåret. Kämpainsats värd sitt pris."


image8
Wilma på Flatshowen i juni 2007. Hon placerade sig på 2:a plats bland tikarna i öppen klass! :)



Finfina tavlorna...

Igår var jag i mammas stuga ute vid havet och bara njöt! Det var ännu en dag med helblå himmel och strålande sol. Jag lyckades snika in mig på lite middag innan jag begav mig hem till stan igen. Jag trodde att skulle bli nått enklare som pasta och nånting till eller en omelett kanske, men det blev istället kycklingfilé och potatis med en toppengod dipsås på yoghurt och gräslök till. Mums! Bäst av allt var nog mammas hemmagjorda saft på rabarber och citron!! Den var hur god som helst och busenkel att göra!

På kvällen mötte jag upp en kompis nere på stan och vi avnjöt några kalla öl och en nachostallrik på en uteservering. Kanontrevligt var det!

Idag var jag och kikade på ramar till tavlorna jag beställde på Gallerix som kom för någon vecka sedan. Jisses vad dyrt det är med ramar! Tavlorna jag köpte är 2st 70*70cm grymt snygga (självklart annars skulle jag inte ha köpt dem) tavlor. Den ena med en elefant och den andra med en leopard/gepard (vet inte skillnad, mer än att den ena är snabbare än den andra? haha) Köper jag färdiga ramar kostar de 300kr/st och om de ska göra en ram så kostar det mellan 700-900kr/ram. Rena rama rånet tycker jag! Så jag avvaktar lite till med valet av ram. Bara tavlorna kostade 400kr/st.

 

Idag hittade regnet oss. Vi slapp inte undan längre. Det "perfekta sommarvädret" enligt mig skulle vara sol på dagen till mig och regn till naturen på natten. Det är väl en bra kompromiss. :)

 

Sommar, sommar, sommar...

Vilket fantastiskt väder det varit de senaste dagarna!! Sol, sol, sol så långt ögat ser. Inte ett moln på himlen. Umeå ligger på andra plats i solligan med 68,1 soltimmar senaste veckan! Umeå har hela 16,3 soltimmar mer än Stockholm som ligger på tredje plats! Inte illa alls!! Passar mig utmärkt.

Helgen i Stockholm var som askungens bal på slottet! Helt underbar! Tack alla för en kanonhelg! Innan vi tog sikte på avresa tillbaka norrut så hann vi med ett besök på IKEA och Barkarby outlet. Jag försåg mig med två stora krukor till mina Juckapalmer, panelgardinstyg (till köket), ett skohorn och några klädgalgar. Det blev inga stora affärer den här gången. Jag sparar det tills jag flyttar ner och ska börja inreda nya lägenheten. Det som står högst på prioritetslistan då är en ny säng och nya soffor. På outleten blev det till min stora besvikelse bara en blixtvisit, men jag lyckades iallafall med konststycket att på 5 min hitta en sommarjacka. Har ju varit på jakt efter det ända sen i våras och i söndags gjorde jag ett riktigt klipp. 70% REA!! Passade min börs ypperligt! Det var tokrea på hela stället, men hur gärna jag än velat så fanns det inte tid att kolla in mer butiker... Vi hade ju flera timmars bilresa framför oss och ville inte bli senare iväg än vi redan var.

Jag hann i princip bara komma mig hem från Stockholm så bokades nästa resa ner. Nu är det jag och några kompisar som ska iväg över en helg och åka Cinderella-kryssning och besöka Gröna lund. Det ser jag fram emot! Så om några veckor är jag på resande fot igen. :)

I veckan var jag in på AF och ordnade med att få bevlijat bohagsflytt. Så nu behöver jag inte fundera hur jag ska frakta ner mina möbler med min bil som saknar kula. AF kan vara riktigt hjälpsamma emellanåt... är man som jag en vänlig själ som bidrar med att hålla statistiken nere så betalar de flytten bara man skaffar sig ett jobb. Tycker jag är snällt av dem, men det är väl också det enda vettiga som de kunnat göra för mig. För jobb har jag skaffat på egen hand. Nä, nu ska jag sluta vara elak. De gör säkert mycket annat som är bra, bara det att jag inte vet om det :P

Idag på posten fick jag brev från Polismyndigheten. De ville bara skriva till mig och tala om hur skötsam jag är. Mitt Utdrag ur belastningsregistret visar att det finns inget att redovisa. Numera är det obligatoriskt med ett sådant utdrag om man ska arbeta inom skolan.

Idag var jag hos lillasyster och fikade en massa go´fika. Hon blev hela 21 år gammal. Vi passade då på att ta några syskonfoton. Ska ta riktiga foton nån dag här framöver på oss tre. Sist vi fotode oss hos fotograf var när jag gick på gymnasiet... så det är dax igen.

image9
Jag och mina syskon.


RSS 2.0