Ume´-trip bokad...

Nu har jag bokat min första resa hem till Umeå sen jag flyttade hit. Jag åker hem fredagen den 14 september sen blir jag kvar i Umeå till onsdagen den 19 september om det blir som jag tänkt och inte blir nå strul med att få ledigt. Numera finns inte "flyttdagarna" kvar så jag blir tvungen att ta ledigt istället. Jag tycker det kan vara värt att ta ledigt 3 dagar från jobbet för att vara hemma ett tag och att få köra mina saker direkt till lägenheten sen. Får ju flytta in den 19/9. Det jag förlorar i lön de dagarna är ju inte mer än vad det skulle kosta för mig att åka hem till Umeå om några helger igen. Brukar kosta mellan 1000-1500kr att flyga t/r. Det händer en hel del olika roligt här framöver så det vill jag inte missa så då ser jag till att vara hemma i Umeå ett längre tag den här gången istället så jag kan vara kvar i Stockholm med gott samvete... :) Jag ser så mycket fram emot att träffa familjen igen och vännerna för den delen! På lördag blir det utgång. Boka den 15 sept och häng med på krogen! See you all there!

Nu närmar det sig... om 2,5 vecka är jag Huddingebo. Kommer att ta aningens längre tid att resa till och från jobbet och så får jag längre att gå till pendeltåget, men lite gratismotion är aldrig fel. Jag gillar gratismotion! Haha! På tal om motion... jag ska chocka min kropp och köpa träningskort!! Har inte tränat på gym och gått på pass sen jag läste på teckenspråkslinjen för 7 år sen! Jag är ju mer en lagsports-brutta. Har spelat fotboll och innebandy i en massa år, men slutade helt med fotbollen ifjol för att min muskelskada i låret blev värre. Är inskriven på idrottsmedicin nu igen och det ser inte bra ut... muskeln är nästan helt av... :( Har fått ett träningsprogram av sjukgymnast och det har inte gett nå resultat att jubla över... att operera är ev inte aktuellt för att det är bara 50% chans att det blir nån förbättring och skadan är för gammal för det nu också egentligen... (men min läkare där första vändan sa att det INTE GICK att operera... hmm... vilken läkare har rätt?!) Jaja nog om det, bara att gilla läget. I'm alive and kicking! Om igen: Det som inte har ihjäl en härdar! Jag gör vad jag kan för att leva mitt liv till fullo och njuta av allt det har att erbjuda! Det tycker jag ni också ska göra! :)

Lev ditt liv så som du vill leva det. Ingen annan kommer att göra det åt dig!
Så vad väntar du på...!? Come on and play!

Tjohoo!

Nu har jag äntligen fått ordning på min nya bärbara dator! Så jäkla härligt! Nu ska jag bara vänja mig vid musen och tangentbordet. Mina långa naglar och de låga knapparna är väl ingen toppkombination, men jag vänjer mig. :)

Det tog lite tid och en hel del tålamod att få ordning på virusprogrammet som inte alls var samarbetsvilligt... suck, men nu funkar det och jag har ett stort leende på mina läppar!  Det första som jag gjorde var att ladda ner msn och logga in. Vill ju få kontakt med omvärlden. Trådlöst och bärbart! Inser redan alla fördelar med det. Varför har jag inte fixat det tidigare kan jag ju fråga mig... me like allready!

Nä nu ska jag göra nått mindre lyckogivande och det är att betala räkningarna. Sen blir det en lång och skön dusch. Imorrn har jag riktig kortdag på jobbet. På onsdagar jobbar jag bara mellan 9.45-14.35. Grymt nice med en sån dag mitt i veckan och mycket undervisning har jag inte heller. Har något som heter tsp-lyftet på förmiddan och sen har jag en timme engelska, en timme svenska och planering sista halvtimmen. Tsp-lyftet är för personalen. För att vi ska lära oss tsp, men jag ansågs kunna tillräckligt så istället kommer jag och några fler lärare på skolan att ha olika pedagogiska seminarium bla hur vi kan använda tsp i undervisningen och även vara på olika föreläsningar. Som sagt härliga onsdagar!

Många kramar till er ALLA!!

Frihetskänsla...

Jag känner mig så fri nu! Jag mår toppen och förkylningen har så gott som helt lämnat min kropp. Fick en liten släng av förkylning och har varit lite snuvig och febrig, men jag har inte varit sängliggandes. Lever i lyckorus så jag låter mig inte hållas tillbaka av en liten stackars förkylning. :) Som jag brukar säga... det som inte har ihjäl härdar! Men att bli fri från förkylningen är inte största anledningen till att jag känner mig fri... det är mer av materiella anledningar. För det första så har jag ju nu en skälig inkomst och behöver inte hålla hårt i de få slantar jag vant mig leva med det sista året! Känner mig nästan som en miljonär! Så jag måste tyvärr erkänna att jag helt klart befinner mig i en slösaperiod... har ju blivit en del shopping, men jag unnar mig själv det! Har inte haft råd att skämma bort mig själv på länge. För det andra så har jag köpt mig en ny dator. En bärbar. Det är frihet det med. Att kunna sitta var jag vill och jobba och surfa. Känns lite lyxigt för att vara jag och köpa en helt ny dator, men det var på tiden! Har ju bara haft begagnade hittills. Nu återstår det bara att fixa med internetuppkopplingen och att lägga in alla program som jag vill ha. Hoppas på att få igång internet ikväll. Tihii!

I veckan fick jag veta att jag får tillgång till lägenheten i Huddinge onsdagen den 19 sept. Jag åker hem till norr helgen innan och hämtar det jag ska ha ner. Flyger upp på fredan och tar bilen ner i början av veckan. Ska kolla hur många flyttdagar jag har rätt till. Passade på att boka en klipptid på måndan. Är ju jättenöjd med den frisör jag har nu så tills jag hittar en bra frisör i shltm så får det bli så att jag klipper mig när jag är hem. Förvirrande det där med hem... säger ju att jag ska hem till Umeå och sen säger jag ju att jag ska hem till sthlm också... hmm... home is were I lay my hat...

Nu har ännu en helg passerat. Men helt klart inte obemärkt! Jag har helt igenom haft en kanonhelg!! Träffat och umgåtts med vänner och bara haft det som bäst hela helgen!

I fredags var jag ut och käkade på restaurang och vi gick sedan och tog några öl på Kellys.

I lördags var det partajdax igen. Me like! Nu var det dax för säsongspremiär för pubaftonarna på Dövas hus. Hur mycket folk som helst. Riktigt kul att träffa alla igen! :) Efter dövas hus åkte vi vidare på efterfest på Club Lejonhjärta. En ny klubb för teckenspråkiga mitt i stan som har öppet ända till nästa morgon. Själv så gav vi upp rätt tidigt redan vid halv 4-4tiden.

   

Söndan blev lugn. Kikade på friidrotten och började fixa med att starta upp och få igång min sprillans nya dator. :) Satt sedan ett bra tag ute och njöt av solen. I bikini. Ja, jag vet! Jag var lite väl optimistisk, men det funkade. Haha! Sen blev det skräpmat, pizza (mums) och film. Vännen som jobbar på Cinderellabåten hade köpt en parfym till mig som jag bett henne om. Donna Karan, Be delicious så jag var in som hastigast till stan och träffade henne. Den luktar bara såå gott! Härligt med en soft dag emellanåt för rekreation.

Som ni kanske förstår så har jag haft det jättebra hittills och roar mig kungligt, men självklart så saknar jag Umeå och alla där!!

Snart kommer jag hem och får träffa familjen och vännerna!

Längtar!

Första veckan har gått...

... eller snarare sprungit. Man säger ju att tiden springer iväg när man har roligt och det är ju faktiskt sant! Jag har haft en toppenvecka! Jobbet har rullat på utomordentligt bra och vi har fått mycket gjort. Vi är ett ambitiöst arbetslag som kommer väldigt bra överens. Vi var även iväg till IKEA och handlade till eleverna och till klassrummen i slutet av förra veckan. Vi har fått till det jättebra i klassrummen. Så roligt att få skapa sitt eget. Jag ska ju trots allt vara större delen av min vakna tid på jobbet så helt klart vill jag att det ska vara trivsamt!

Men jag har fått slita för att fixa med att få det klart i tid till skolstarten idag!! Vi var iväg på IKEA med jobbet i torsdags på dan och handlade, men självklart var det tyg som vi hittade och skulle till draperier för skåparna (ska ta bort de hämska skjutdörrarna som suttit där sen huset byggdes!) slut. Men jag är ju som jag vart! Eftersom vi sett ut ett tyg och kollat att det fanns på IKEA i kungens kurva så åkte jag dit senare på kvällen och köpte tyget för jag ville ju ha ALLT klart och iordningställt innan måndag. "Jag fixar det. Det är lugnt." Jag lånade med mig en symaskin från jobbet i fredags och kånkade runt med den och gjorde några snabba ärenden på stan. Jag tror mina armar blev säkert 2dm längre... Som tur var så väntade min räddare i nöden på mig vid tunnelbanan så jag fick bärhjälp sista biten. I.O.Y BIG TIME!! Inte ska du tro att historien slutar i skimrande rosenrött nu heller. Jag har ju tyget jag ska sy, släpat hem en symaskin från jobbet och köpt tråd... nu var det ju bara att sätta igång, eller!? Så, sagt och gjort klippte jag till tyget till de 10draperierna jag skulle sy till klassens två klassrum och börjar ställa iordning symaskinen och vad upptäcker jag då.... jo självklart fattades strömkabeln och inte nog med det, även spolhuset till undertråden!! GAH! Vad göra!? Visst, jag får skylla mig själv som inte kollade att allt var med men... det såg ju så ordentligt ut så jag tog för givet att allt var på sin plats... Måndagen kom och draperierna var inte klara, vilket besvikelse... Turligt nog var det kort dag för eleverna idag, bara upprop. Så hela eftermiddagen har jag gett järnet vid symaskinen. Det gick så hett till att jag fått ett rejält brännmärke på undersidan armen. Klumpfotstillägg skulle jag haft. :) Så jag lyfter ett varningens finger för alla händiga; om kontakten till strykjärnet sitter i... då ÄR det VARMT! :) Det blev en lång dag på jobbet idag, men nu är draperierna på plats. Jag är bara så nöjd! Ett rejält lyft för klassrummen! Helt klart värt all möda och besvär.


I Fredags var jag på Göta Källare igen. Åh, så grymt kul vi hade!! Trance "hard style" föll mig faktiskt riktigt bra i smaken. Vi höll igång hela kvällen och varierade oss mellan de olika golven och musikstilarna. Det är helt klart ett plus att det är lätt och smidigt att ordna VIP in.


image36
Jag och Kina in action!

image35
Party on!

I lördags var jag som mest bara huslig och fixade med att tvätta och plocka undan, vattna blommorna och sånt efter historien med draperierna till jobbet. Jag tog sedan en lugn hemmakväll och såg film. I går var jag och min kombo till Skärholmen och shoppade. Det blev en toppenfin kjol, lite smink och gardinlinan till draperierna på jobbet.


Vi hörs snart igen! Kram alla!

Say no more!

Umeå IK vinnare i Svenska cupen!!
BIG SMILE!

Jag var på plats och såg matchen. Vilken rysare!

Dax för sängen. Ännu en arbetsdag i morgon. Har förresten lagt klassens schema och även mitt personliga. Fick riktigt bra dagar. Slutar inte allt för sent om dagarna och fick till och med in en sovmorgon på onsdag morgon :)

 På återseende!
God natt och sov gott alla!

Örnen har landat...

Japp, nu är jag här. Nu har jag kommit mig till rätta hos kamraten och det känns jättebra! Något som jag funderat över är varför vi inte umgicks mer när vi jobbade ihop... vi får ta igen det nu istället :)

Första helgen här var rätt lugn bortsett från fredan då jag var en sväng på IKEA och Barkarby outlet. Jag fyndade 12st skålar till servisen som jag har. Hittade inget på outleten den här gången. Senare på kvällen var det fullt ös på Göta Källare (VIP-ade in) så mycket som fötterna tålde (inte mycket... högklackat...) och kroppen pallade med. Det var trancekväll och full fart, men fy f*n vad varmt det var i "vardagsrummet" där det var bäst musik för AC:n var trasig!! Det var nyktert för oss, men vi drack mängder iaf. Vatten, vatten och ännu mera vatten! Har väl inte blivit helt avskräckt från Trance, men riktigt min grej är det nog inte och defenitivt inte i den värmen. Kommer absolut bli fler trancekvällar. Har lovat jag ska med på en trancekryssning senare i höst bla. Min rumskamrat däremot är en inbiten trancepingla av rang! :)

Jag har inte gjort många knop i helgen för det har varit helt olidligt varmt och extremt "åsk- kvavt"!! Det har nästan tagit på krafterna att bara se på tv och då ÄR det illa! Men optimist som jag är så finns det ju fördelar med att det är varmt och fuktigt i luften... mitt hår blir lockigt. Haha! behöver inte hjälpa lockarna med hårskum utan nu lockar det sig mycket helt av sig självt.  När det är torr luft så är det nästan rakt. Japp, så funkar mitt hår. :)

Idag hade jag min första dag på jobbet. Det känns hur bra som helst!! Jag tror verkligen jag kommer att trivas. Det har varit mestadels möten och information idag, men vi har även hunnit börja ställa iordning i klassrummet. Klasen som jag jobbar i har 2 klassrum och ett grupprum emellan dem. Kalasbra! Vi lunchade thailändskt idag och det var supergott! De var inte snåla med portionerna så jag fick till och med över till middag. Där kommer jag att äta fler gånger. Det var både gott och prisvärt. Det kostade bara 65kr för mat och dryck.

Efter jobbet var jag och shoppade loss i stan. Det blev en jättefin klänning/tunika på Vila i PUB-huset och ett randigt linne från rean på Salt. Jag köpte också en kalender till jobbet, caprileggings, steps ("ballerinastrumpor") och en deo på Åhlens. Jag har länge varit sugen på att köpa caprileggings för jag tycker det är så snyggt på andra men varit osäker på om det skulle passa mig. Idag gjorde jag slag i saken. Provade när jag kom hem och jag är helt klart nöjd! Kommer att använda det på fotograferingen på jobbet imorrn.


Hoppas ni har ett lika stort leende på era läppar som jag har och haft en lika bra dag som jag haft!!
Många härliga och mysiga stockholmskramar till er alla!

nu är det nära...

Närmare än så här kan det nog inte bli... imorrn bär det av! Då blir jag Stockholmare på heltid!
Första månaden kommer jag att bo hos en vän. Än en gång; tack pinglan! Hon har verkligen varit en klippa! Det var även hon som hittade en lägenhet åt mig. I mitten på septemer får jag flytta in där. Hamnade på södersidan den här gången också. Förra gången bodde jag i Huddinge några månader sedan i Farsta ett år. Nu blir det först Sätra en månad och sen blir det Huddinge igen. Hmm... är det "rätt sida stan"... vet inte än men visst har jag trivts toppen på södersidan än så länge. Om jag jämför med Umeå så bor jag för det första på fel sida älven och för det andra på fel sida av stan enligt mig... i Umeå vill jag bo söder om älven eller väst på stan... inte ett rätt, men vad göra?! Har ju INTE gått nån nöd på mig här! Har trivts toppen! Synd bara att jag ska flytta nu när hela lägenheten är nyrenoverad och jag bott in mig och fixat som jag vill ha det... men inget ont som har nått gott med sig heter det ju... håller tummarna att mina höga förväntningar uppfylls.

På måndag börjar nya jobbet. Spännande. Ser verkligen fram emot det! Det är nog inte förrän då (kanske) som jag kommer att förstå att jag ska jobba och bo i Stockholm. Jag är ju inte bara och hälsar på den här gången som jag gjort så många gånger under våren och sommaren. Det jag gruvar mest för är nog att ställa tillbaka dygnet... natten till igår gick jag och la mig så sent som kl 4 på morgonen... hade varit och kört iväg med möblerna och kom hem sent och då drabbades jag, som så många gånger förut, av "Alfons Åberg-syndromet". "Jag ska bara..." sen höll jag mig sysslosatt i timmar... men fick mycket gjort :) Mest impad var jag att jag vaknade och steg upp halv 10!

Igår var HELA familjen samlad och vi var ut på restaurang och hade avskedsmiddag. Vill egentligen inte säga avsked för det är ju inte så att jag lämnar umeå för gott och aldrig kommer tillbaka, men ni förstår vad jag menar. Det var kanontrevligt!! Tack mamma som överraskade och betalade för hela kalaset!! Puss på dig! :)

Ikväll är dagen som jag gruvat enormt för här. Dagen som jag försökt förtränga! Ska lämna ifrån mig ögonstenen!! Många tårar rullar nerför min kind! Kommer att sakna henne MAX MYCKET!!

Några bilder på min Cutie!
           

           

           
       

Några snabba...

Vad är en blogg utan en lista...
högerhänt - vänsterhänt
pasta - potatis
kontant  - kort
småhandla  - storhandla
pizza - hamburgare
byxor - kjol
kaffe - te
budget - lyx
hälften tomt - hälften fullt
hemlagat - restaurang
mail - brev
sms - ringa
dusch - badkar
morgonmänniska - nattmänniska
paraply - regnjacka
vitt vin - rött vin
läsa boken - se filmen
stan - landet
gul saft - röd saft
guld - silver
lägenhet - villa
sommar - vinter
katt - hund
öl - cider
bil - kommunalt
osminkad - sminkad
uppklädd - vardagsklädd
kött - fisk
hemmakväll - utekväll
ger - tar
spara - slösa
långt hår - kort hår
ordning - oordning
baddräkt - bikini
lågskor - högklackat
börs - plånbok

   

"Real Girl" by Mutya Buena...

If I had one chance to live my life again,
I wouldn't make no changes, now or way back when
and if everything turns out, the way i hope it goes,
but I cant wait to find out, what it is that God knows.

But I don't wanna think about whats gonna come around for me,
I'll just take it day by day, cuz it's the only way,
to be the best that I can be

I never pretend to be something I'm not,
You get what you see, when you see what I've got,
We live in the real world, I'm just a real girl,
I know exactly where I stand,
and all I can do is be true to myself,
I don't need permission from nobody else,
Cuz this is the real world, I'm not a little girl,
I know exactly who I am

And nothing's ever perfect, there's no guarantee,
And if I knew the answers it would put my mind at ease
So I'll just keep on going the way I've gone so far,
And maybe I'll end up tryin to catch a fallin star

But I don't wanna think about whats gonna come around for me,
I'll just take it day by day, cuz it's the only way,
to be the best that I can be

I never pretend to be something I'm not,
You get what you see, when you see what I've got,
We live in the real world, I'm just a real girl,
I know exactly where I stand,
and all I can do is be true to myself,
I don't need permission from nobody else,
Cuz this is the real world, I'm not a little girl,
I know exactly who I am

Baby this is who I am,
Don't need you to understand,
Cuz everything is right where it should be,
it wont be long til you know about me,
Cuz I don't give
Even when I'm out of love
Cuz everythings just how it should be,
And it wont be long til you know about me,

I never pretend to be something I'm not,
You get what you see, when you see what I've got,
We live in the real world, I'm just a real girl,
I know exactly where I stand,
and all I can do is be true to myself,
I don't need permission from nobody else,
Cuz this is the real world, I'm not a little girl,
I know exactly who I am

I never pretend to be something I'm not,
You get what you see, when you see what I've got,
We live in the real world, I'm just a real girl,
I know exactly where I stand,
and all I can do is be true to myself,
I don't need permission from nobody else,
Cuz this is the real world, I'm not a little girl,

I know exactly who I am.
I know exactly who I am .


RSS 2.0