What´s up...

Det har varit minst sagt händelserika dagar under mitt besök i den norrländska huvudstaden! Lite som det brukar vara när jag åker upp, men även om det ser ut att ha varit planer och aktiviteter varje dag så har det funnits softartid också. Får väl skylla mig lite själv när jag inte varit hem på två månader. Dröjer inte lika länge tills nästa norrlandstripp iaf. :)

Lördag:
Landade på lördan i ett snöfattigt Umeå. Åkte ut till pappa. Sen på kvällen så hade vi tjejkväll med tacos och marängsvisch. Supergott och toppentrevligt till sena kvällen! Det måste vi absolut göra fler gånger.

Söndag:
Inget slalomväder så den planen ställde vi in. Istället så åkte jag upp till mamma och vi åkte sen en sväng ner på Mariedal, Jysk och Obs. Mamma bjöd på en supergod söndagsmiddag!! Stek, potatis och kantarellsås av egenplockade kantareller. Köttet var så mört att det typ smälte i munnen. Åh! Vad gott!! Det får du gärna bjuda på fler gånger! :) Får veta att jag måste flytta ut tidigare från lägenheten. Redan den 7maj kommer han jag hyr lägenheten av hem för att pengarna har tagit slut och de måste avbryta sin resa i förväg. Så nu kommer flyttstressen på allvar!

Måndag:
Måndagen började med ett besök hos läkaren på Idrottsmedicin. De skulle tas beslut om hur de ska gå vidare med min typ 10år gamla muskelskada. Jag ska läggas under kniven. Läkaren är optimistisk och tror jag kan bli återställd så då är jag också det. Det jobbiga i sammanhanget tycker jag är att operationen ska göras här i Stockholm... Vet inte om det bara är jag, men det finns tillfällen då jag är som ett barn och vill ha mamma och pappa hos mig och det här är ett sånt tillfälle. Hihi!

Efter läkarbesöket hälsade jag på mitt gamla jobb. Det var verkligen kul att träffa alla elever igen och lärarna. Senare på eftermiddagen var det fika på stan med Lisa. Tack! Tack! För en toppentrevlig stund! Middag hos mamma. Senare på kvällen åkte jag tillbaka till stan i sinne och hämtade Wilma. Puss på nosen älskling! Hann med att åka lite lastbil också innan jag åkte tillbaka till mamma.

Tisdag:
Började förmiddagen med en lång och härlig prommis i det fantastiskt soliga vädret. Sedan åkte jag in till stan och till frissan. Så nice att vara nyklippt! Efter klippningen hälsade jag på lillebror och drack lite kaffe och spanade in senaste Ghostriderfilmen. Blev bjuden på middag nere på stan. Åkte tillbaka till lillebror och vi hade filmkväll. På vägen hem så började det snöa.

image129
Tjusiga Wilma i det vackra vädret.

Onsdag:
Vaknade till ett härligt vinterlandskap. Snöat några dm under natten och det snöade och blåste fortfarande. Träffade stockholmstösen Kina och vi gick på stan. Efter det trotsade jag och Malin vädret och gick på långpromenad med hundarna. Visst hade jag en önskan om att komma till snön och vintern, men ville ju att snön skulle ligga på backen redan när jag kom på lördan. :) Lämnade tillbaka Wilma. Supertack för lånet! Ser redan fram emot nästa gång! Blev upphämtad och kvällen spenderades i trevligt sällskap med smarrigt födelsedagsfika och smörgåstårta. Mumsigt!

Torsdag:
Väskan är packad och det var dax att lämna Umeå för den här gången. Efter en timmes flygresa så hade jag totalt lämnat det vitklädda vinterlandskapet och kommit till ett vårgrönskande Stockholm. Kontrasternas kontrast!

Ja, typ så här såg mina dagar i Umeå ut för den här gången. Tack alla ni som förgyllt dem och ni som funnits där för mig när jag behövt det! Jag har verkligen tur som har er som mina vänner och min familj! Nu njuter jag av det som är kvar av sportlovet!

Soliga kramar till er alla från 08-land!

Till sist...

Yeah! NU ÄR DET SPORTLOV!! En hel veckas ledighet har äntligen infunnit sig! Åh, vad efterlängtat med ett lov! Imorrn bär det av norrut. Men vintern verkar regnat bort lagom tills jag ska åka upp... typiskt!

Hur ska jag nu göra en snöängel...? :)

Fick en toppenavslutning på den här veckan på jobbet med besök på Historiska museet där vi spanade in vikingarna hela eftermiddagen.

En annan toppenavslutning på veckan var kvällens After Work på Fridays med härliga Jana! Blev en trerätters middag som vi delade på och en kall öl. Inte illa för att vara A.W. Hehe! :)

Ikväll blir det att styra dammsugarn ett varv runt lägenheten och packa ner packningen som jag plockade fram igår. Sen så är jag redo för avfärd mot nordligare breddgrader.


Önskar er en fantastisk helg, det ska jag ha!

(  )
ll
E===KRAM===3
l    l
/   l  \
_/   /\   \_

Alive and kicking...

Sorry att jag har legat på latsidan med uppdatering av bloggen...

Vad har hänt sen sist..? Kan börja med att berätta att de fantastiskt vackra blommorna jag fick med blombud på alla hjärtans dag fortfarande är pigga och vackra. :)

I fredags var jag hos naprapaten för 3ggr på 1,5 vecka. Kände mig som en ny människa när jag gick därifrån. Är så skönt när man fått en rejäl behandling och låsningarna släppt efter lite. Idag har det däremot varit en sämre dag med nacken och den har klagat en hel del på de rörelser som jag vill göra... den håller inte med mig alla gånger. Nåja var ju en jävla smäll så ska väl inte vara så förvånad över att det inte gått över helt än. Hoppas förresten att jag får tillbaka pengarna som jag lagt ut på naprapaten för det är ju allt annat än gratis. Börsen är mycket lättare nu. Har skrivit en skaderapport och anmält till försäkringskassan så nu finns det dokumenterat.


I lördags var det  inflyttningsfest hos Sofie och sedan utgång på Garbos. Var en toppentrevlig kväll!! Tack tjejer!! Var en mycket mycket lugn kväll för min del. Det gick hyffsat att dansa, men hardstyle pallade inte nacken med. Laddar inför trancekryssningen som närmar sig med stormsteg. Då blir det att dansa all night long och då SKA bara nacken vara bra. Det MÅSTE den vara! Det har jag bestämt... Har börjat fundera lite kring outfiten till kryssningen och har några idéer. Vi som bor i samma hytt har bestämt ett gemensamt tema. Hehe! :)


Igår hade jag min bästa barndomsvän här på middag. Tack för en jättetrevlig kväll!! Synd att vi inte träffas oftare bara! Bor ju pinsamt nära varandra och har ändå inte setts mycket, men vi har lovat att bättra oss. Det får inte bli lika länge tills vi träffas nästa gång. Att hon fick sin julklapp igår säger ju en del om när vi sågs sist... :) 

Imorrn är sista dagen innan ett efterlängtat sportlov. Ska på Historiska museet på eftermiddan så blir ett skönt avslut på veckan. Troligen blir det lite After Workande också. :)

Ska bli så himla nice med en veckas ledighet! Åker upp till Ume på lördan och stannar till torsdag. Som vanligt när jag åker upp så är det späckat schema. Har iof inte varit hem på 2 månader så ska bli så kul att komma upp. Där finns det lite snö iaf så jag kommer få en liten känsla av att det varit vinter i år. Jag ska göra en snöängel. Tihi! Jag och mamma har tänkt oss att åka slalom och det är verkligen en vinterkänslaförhöjare. En skotertur hade inte heller varit fel, men hinner inte med allt även om viljan finns. :)

Sträcker ut armarna och omfamnar och kramar er alla i en lång och mysig kram!


Hjärtliga är kalenderns alla dagar...

... men den 14 februari är nog lite hjärtligare ändå. Jag fick ett telefonsamtal från blomsteraffären och fick veta att jag skulle få blommor med blombud och blommorna skulle stå utanför dörren och vänta på mig när jag kom hem efter jobbet. Kom uppför trappen och där stod ett stort blompaket! Blommorna var fantastiskt fina! Det var en stor och väldoftande bukett! Vet inte vad blommorna heter som doftar så oerhört gott. Det doftar typ som passionsfrukt i hela lägenheten nu. Så trevligt att komma hem och kliva in genom dörren och mötas av denna fantastiska doft. Stort tack för de vackra blommorna!

   
Det är blommorna som sticker upp som doftar så fantastiskt.
Har inte knytit upp bukettet här så man ser inte riktigt hur stor den egentligen är.

Var hem och tog hand om blommorna och ut genom dörren igen. Kvällen spenderades med Kina och Sofie. Vi intog först en romantisk middag för tre och gick sedan förbi Snaps som hade premiär för sina trancetorsdagar innan vi åkte hem. Blev inget dansande för min del då ryggen säger lite stopp fortfarande. Tack übersöta brudar för en toppenkväll. Ingen singelångest för oss inte. Haha! :)

Var hos naprapaten idag för tredje gången på 1,5 vecka. Känner mig som en ny människa. Nu är jag nog helt återställd inom kort. Tjohoo!! Så imorrn blir det dansande av för min del! Big smile! Imorrn är det inflyttningsfest hos Sofie på Skanstull och sedan utgång på Garbos i Sundbyberg.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll.
PUSS!

I behov av service...

Var hos naprapaten idag igen. Det var ingen lek kan jag lugnt påstå! Var helt slut när jag gick därifrån, men var mera rörlig än innan iaf och det är huvudsaken. Att lägga höger arm bakom huvudet med handen mellan skulderbladen och stretcha gick väl sisådär ok. Vänster var totalt helt omöjligt! SMÄRTA!! Fy fan säger jag bara! Fick inte åt mig luft och då hade han inte ens börjat... Har inte bara en låsning. Har känt mig stel idag och den värsta rörelsen är att böja huvudet framåt, så gott som omöjligt. Naprapaten är duktig och har gjort underverk med tanke på det skick jag varit i/är i. Han lyckades knäcka upp några av låsningarna idag iaf så nu är jag optimistisk och vill tro att jag snart är med i matchen igen. What doesn´t kill you only makes you stronger! Det tror jag stenhårt på så bara bita ihop och inte göra så mycket väsen av det. Blir ju bättre och bättre :)

Läkarens ordination:
Fortsätta äta smärtstillande för att behålla den rörlighet jag har. Röra mig så mycket som möjligt, men utan att det gör ont. Undvika att hugga ved de närmsta dagarna. Haha! Ta riktigt varma bad. Återbesök på fredag nästa vecka och då hoppades han att det var sista gången han såg mig. I sammanhanget så är ju det positivt att han inte vill se mig mer. Haha! :)

För att svara på kommentaren i förra inlägget kan jag förklara att jag sträckte musklerna på framsidan halsen för att jag spände mig för att hålla emot för att inte slå i huvudet när jag föll baklänges. Benhinnor finns i HELA kroppen mellan alla ben och muskler. Så det är alltså benhinnorna i bröstryggen som jag har fått blödningar i för att förtydliga lite. Det var nytt för mig också att benhinnorna inte bara är de man har på framsidan smalbenen. :)

En helg i lugnets tecken väntar.
Puss och kram!


Inget lyckligt slut...

Jag som sett fram emot att äntligen få åka skridskor...

Som planerat åkte vi till Kungsträdgården och hade hur kul som helst trots det dystra vädret. Det började bli dax för lunch och det var då det hände... "vi åker ett varv till sen äter vi matsäck". Varför har man inte vett att låta bli? Vet ju att oddsen är emot redan från början. Man ska aldrig och då menar jag ALDRIG åka det sista varvet för det är då det händer...

Slutade med en riktig praktvurpa när en elev råkade dra ikull mig baklänges som resulterade i att jag föll handlöst på rygg och tappade andan en längre stund  och att jag nu sitter här med en rejäl kramp längst hela bröstryggen, blödningar i benhinnorna och sträckta muskler på framsidan halsen... fick en akuttid hos naprapat igår och har återbesök imorrn.

Klev inte ur sängen "a la Rönnerdal" i morse! Huvudet var som fastljutet i kudden. Gick inte att lyfta det när jag låg på sidan. Att det kan ändras så snabbt att man känner sig som om man vore född i seklets början...


Hoppas kunna titta ner på mina egna fötter imorrn!

Sparat eller slösat...

... det är frågan.

Svaret är...

... att visst ser jag det som jag sparat en slant när jag hittat nått jag vill ha på rea jämfört med vad det skulle kostat om jag köpt det för ordinarie pris. Slösa blir det ju först om man köper nått man egentligen inte vill ha eller behöver bara för att det är billigt. Jag har köpt mig lite nya smycken på rea i slutet av förra veckan och nu har jag fyndat rätt så rejält faktiskt.

Glitter var det 75% rea och där hittade jag ett halsband och ett par örhängen som jag gillade. Betalade 49.50kr får båda. Ordinarie pris skulle ha varit 198,50kr så jag sparade 149kr.

JC reade alla sina smycken för 9.90kr. Jag köpte 3 st. Jag betalade 28.50kr för allt och egentligen skulle det kostat 158,50kr. Jag sparade då 130kr.

Summa kardemumma: Shoppat för 78kr och sparat 279kr. Låter som en riktigt bra affär tycker jag :)

Smyckesskörden--->  


Imorrn ska jag åka skridskor i Kungsträdgården hela dagen!

Vaken för tidigt...

Godmorgon!

Fy! Nu är det så där kallt i lägenheten igen... vaknat flera gånger. Jag kan inte somna om när jag fryser så det var lika bra att kliva upp. Så nu sitter jag här med grus i ögonen och vill egentligen inte annat än sova lite till. Är i och för sig en bedrift i sig att jag är uppe den här tiden med tanke på att jag är en nattuggla och mornarna är inte min självklara vän. :)

På återseende!

RSS 2.0