Two down one to go...

Min underbaraste fyrbenting avklarade idag det andra 1:a priset (viltspår) av de tre hon behöver för att bli champion och sedan kunna titulera sig SVCH! Provet idag gick bara så superbra! Domaren sa att om hon hade haft ett litegranna långsammare tempo så skulle hon även fått ett HP. HP (hederspris) delas ut till de hundar som har en "särskilt god prestation". Med på provet var även en domaraspirant och även han hade inget att invända på min älsklings prestation. Han tyckte att hon gjort ett så bra spårningsarbete att han frågade om jag tänkt använda henne praktiskt som eftersökshund under älgjakten och om han fick spara mitt nummer och höra av sig om hans jaktlag skulle behöva en bra hund. Han menade på att det är bra att spara nummer till hundar som han vet är bra för de hade brist på eftersökshundar i hans jaktlag. Det tycker jag är ett bra betyg om något att domaren vill höra av sig när det är "skarpt läge"!! Jag blir så stolt! Tror inte jag kunde åka därifrån med ett bättre humör och större leende än det jag hade! :D

Nu står väskan packad och klar i hallen och väntar på ytterligare en färd till huvudstaden. Det har varit ett intensivt resande fram och tillbaka till Stockholm under våren och sommaren, men som jag skrivit tidigare så är det inte alls mig emot. Nu är det dax för ett intensivt umgänge med släkten på mammas sida. På programmet står en tripp till härliga Sandhamn och sedan middag hos moster. Lördag så beger vi oss till Trosa och sedan middag i annan mosters sommarstuga. Helgen avslutar vi med sightseeing utefter Monteliusgången. Så det som återstår nu är bara en bön till vädergudarna att de erbjuder ett fint väder hela helgen! ;) Så imorgon förmiddag startar vi vår 7 timmars långa bilresa söderut. Med lite tur slipper jag köra utan kan softa med skvaller och korsord och säkert sova bort en timme eller två. Om jag känner min mamma rätt så slipper jag inte undan helt att köra... för hon gillar inte stockholmstrafiken (eller sthlm över huvud taget) och eftersom jag bott i sthlm en vända förut och vi nu ska bo så till att vi ska köra samma väg som jag gjorde dit där jag bodde då så blir det med största säkerhet "min tur" att köra genom själva Stockholm. Nemas problemas!

Jag önskar er alla en trevlig helg för det ska jag ha!


image10

Midsommarhelgen...

Ja, fort var det gjort! Nu är midsommar redan förbi. Nu går vi mot mörkare tider igen. But I don´t care! För det är fortfarande ljust i princip dygnet runt i ljusa norrland! Sommarkvällarna är såå härliga här i norrland!! De ljusa somrarna här i norr passar mig perfekt! Jag är ju nattmänniska så även jag får min beskärda del av dagsljuset. Men jag tappar helt koll på dygnsrytmen eftersom jag får ju känslan att klockan är väl inte så mycket än... haha! Som medlem i den exklusiva ledighetskommittén unnar jag mig den lyxen att strunta i hur mycket klockan är! Är inte skolan toppen på sommaren så säg!

Eftersom vi har så ljust så stor del av dygnet på somrarna så är det tvärt om på vintrarna. Då kommer mörkret krypande riktigt tidigt här och det har väl sin charm det med. För det är stämning med många tända ljus, varm choklad och att krypa ner i ett varmt skumbad eller att krypa ihop i soffan under filten och bara mysa, men innan dess har jag hunnit flytta söderut till ljusare breddgrader. Men jag lovar det kommer att bli tända ljus och flera mysiga studer för det :)

Midsommarhelgen var super! Alla dagarna tre. Me like! A lot! Vilka härliga vänner jag har! Vänner som får mig att skratta. Som får mig att må bra. Vänner i stort och smått, i mångt och mycket. True friends are forever!

image5
Jag och lillasyster på midsommarafton.


Jag en godisråtta...

Som ni kanske sett på min prez så gillar jag godis! Givet kunde jag inte motstå testet på karamellkungen.se! Min godispåse påstås avslöja min personlighet. Ja, vem är jag (enligt min godisåse)??

Så här blev resultatet:
Ditt testresultat visar att du i huvudsak är en Segofys ? en person som föredrar segt godis. 20,6% av de som har gjort testet är Segofyser.

"Segofyser är utpräglat envisa och ibland på gränsen till överdrivet noggranna. De har starka åsikter om det mesta och tvekar inte att säga dem högt. Ibland kan sega typer uppfattas som egoistiska, men de är i själva verket mycket omtänksamma och demokratiska. Segofyser brinner för det fria valet ? sitt eget lika mycket som andras. De är därför mycket tydliga med vad de vill ha, men minst lika måna om att andra också får sitt. Av någon anledning är det ganska många småsyskon som är Segofyser."

Mitt godisbeteende: jag bjuder, äter allt på en gång, väljer samma, äter när som helst och plockar det godaste först
Fördelningen av innehållet: 1.gele 2.surt 3.kola, choklad och skum


Ja, vad ska jag säga... ärligt talat måste jag säga att jag är impad över hur mycket en i sammanhanget liten grej som en godispåse avslöjar om ens personlighet. Det mesta stämmer faktiskt. För visst är jag envis emellanåt. Jag är så noggrann att jag nog klassas som perfektionist. Jag är grymt omtänksam och mån om andras viljor. Det som inte stämmer är att jag är ett småsyskon och att jag äter upp allt godis på en gång. Jag är en storasyster ända ut i fingertopparna och jag småäter godiset och det räcker ibland flera dagar.


image4
Sverige leder lösviktsgodis-ligan. Vi äter mest lösgodis i världen!
Vilken bra merit ?!


Jag önskar er alla en trevlig midsommar!!

Från en huvudstad till en annan...

Nu är jag hemma igen i den norrländska huvudstaden efter ännu en blixtvisit i Stockholm. Åh, vilken helg! Jag har haft toppentrevligt på alla sätt och vis HELA helgen igenom!! STORT TACK till er som förgyllt min helg!! Kom fram på lördag kväll och var kvar till tisdag eftermiddag. Var grymt trött och däckade rätt så tidigt igår och sov länge i morse. Nice! Jag behövde det, men om det går att sova igen sömn som man missat vet jag egentligen inte om man kan... men det var nog vad jag gjorde iaf. Natten mot tisdag stängde jag mina ögon för att sova så sent som vid 6 på morgonen. Hade varit vaken hela natten och pratat och pratat. När två personer som är duktiga på att prata möts så kan det ju inte sluta på nått annat sätt än att tiden rinner iväg och nästa morgon redan hinner börja, men vad gör det... inget!! Jag har all tid i världen för mina vänner!

Jag funderar redan på nästa resa ner till Stockholm som är om 8 (!) dagar. Då blir det för att umgås med släkten. Vi ska göra olika utflykter och bara ha det trevligt. Vi har ett späckat program med trevligheter så det ser jag fram emot. Att träffa släkten helgen efter midsommar är en tradition. Varannat år åker vi norrlänningar ner till Stockholm och varannat år åker stockholmarna upp till Norrland. I år är det vår tur att komma ner. Ibland är jag sugen att stanna någon dag extra så jag hinner umgås med vännerna också för sen ska jag inte till Stockholm på ett tag. Får se hur jag gör. Jag behöver inte bestämma mig idag.

Här är en fin bild på mig och ögonstenen! image3
Hon kom 2:a i sin klass på hundutställningen i lördags!

Rekordsnabbt...

Det dröjde inte länge efter det att annonsen på min lägenhet blev publicerad på blocket.se som det började ringa som bara den. Många har visat intresse och några kom och tittade på den. Redan efter några timmar så var det klart vem som ska hyra den. Har nu hittat en hyresgäst och det är verkligen toppen! Bara att skriva på papperen så är det klar. Hoppas inte personen som ska hyra den bangar ur bara, men det tror jag inte. Låter annonsen ligga kvar så länge tills allt är klart fastän det är jobbigt att det fortfarande ringer personer som är intresserade och att jag får flera mail om dagen, men det är för att det inte var direkt billigt att lägga ut en annons om lägenhet. Fick betala 120 kr för annonsen och det är mer än de flesta andra kategorierna kostar.

Jag är just nu i Stockholm och har varit med på nya jobbets planeringsdag. Det har varit både roligt och intressant. Har träffat mina blivande arbetskollegor och de andra i mitt arbetslag. Verkar vara riktigt hyvens folk! Jag kommer att trivas på mitt nya jobb som börjar på riktigt till hösten, det är jag övertygad om. Träffade även några av mina blivande elever. Verkar som det är en trevlig grupp som jag kommer att ha.

Nu har jag sommarlov och jag ska göra allt jag kan för att njuta till fullo!

Me a la Sex and the city...

Idag kom halsbandet som jag beställt. Jag är jättenöjd! Jag är imponerad över hur snabbt det gick från det att jag beställde det tills det damp ner genom brevinkastet. Det tog knappt två veckor! Annat var det med ILY-halsbandet som jag beställde. Då var jag övertygad om att jag blivit lurad. Först fick jag vänta flera veckor och fick då fel halsband. Sedan gick det nästan två (!) månader innan jag äntligen fick det rätta halsbandet. Det är tur att jag har en ängels tålamod. Imorrn är det skolavslutning och jag håller tummarna att solen lyser på oss!

Så här ser mitt alldeles personliga "Carrie-necklace" ut:



Det här är mitt ILY-halsband:


One down, two to go...

Idag tog vi det första 1:a priset i viltspår i öppen klass!! "Bara" två till sen är hon viltspårschampion!
Jag hoppas det går lätt att få domare och att vi tar de andra två 1:a prisen ganska snart. Hon gjorde ett toppenjobb i spåret idag och även ifjol när hon klarade anlagsprovet galant!

När det gäller flytten så är det inget nytt att rapportera... ska vara med på nya jobbets planeringsdag den 18 juni så det blir en kort visit i Stockholm snart igen. Har varit mycket rejjande fram och tilbaka till Stockholm nu på slutet, men det är inte alls mig emot :)

Häromdan var jag och tog sommarens första dopp. Lite småkyligt men skönt i värmen! Dagen därpå så blev det riktigt badande av. Vindarna blåste in mot stranden så vattentempen var mycket bättre.

Var förresten och kollade på soffor för nån dag sen... vill ha! Men det är ju INTE gratis om man säger så... Har sett ut en modell som jag vill ha. Jag vill helst ha två stycken 3:or som jag kan ställa mot varandra, men jag överväger att köpa en 2:a och en 3:a istället bara för att jag sparar flera tusen på det... "special price" på soffgrupper 2+3... dilemma... får fundera på saken helt enkelt!

Over and out...

Håller ett löfte...

... till mig själv. Jag bestämde mig för att om det skulle bli Stockholm för mig igen så skulle jag börja blogga. Så här är jag nu.

Nu är anställningsavtalen påskrivna och imorrn läggs de på lådan. Den 13 augusti börjar jag mitt nya jobb som lärare i årskurs 4. Jag ser verkligen fram emot jobbet, men känslorna är väldigt blandade inför själva flytten. Jag tror och hoppas att jag tagit rätt beslut. Det känns då så nu iaf!

Skillnaden den här gången är att nu ska hela bohaget med. Nu är det "på riktigt". Sist så reflekterade jag inte så mycket över flytten. Packade min resväska och åkte. En annan skillnad är att min ögonsten inte ska flytta med mig till Stockholm. Det känns i hjärtat!! Det skulle vara egoistikt av mig att ta med henne för min skull och egoistisk är det sista jag är. Jag måste se till vad som är bäst för henne helt enkelt.

Nu under sommaren, mellan strandbesöken, så blir det till att börja rensa och sortera bland allt jag samlat på mig så det går smidigt att packa och så att jag slipper att släpa med mig en massa onödigt.

Så se upp Stockholm! Here I come!

På återseende!

RSS 2.0