Allt är inte som man tror...

Var på studieresa i tisdags till Örebro och där besökte vi RGD/RGH. Fick höja ögonbrynen både en och två gånger. Den syn och det förhållningssätt vi hade på tekniken vi använder på jobbet innan vi åkte var inte densamma när vi återvände till huvudstaden. Vi har mycket lärdom att hämta från RGH som har tekninken som sin spetskompetens, profilering och garanti!

Tanken innan vi åkte var att vi skulle berätta om vår resa i all sin enkelhet i våra arbetslag, men det här blev något mycket större än vi kunnat tro så nu har vi fått ett av de pedagogiska café-tiderna istället där all pedagogisk personal är samlad. Ser fram emot det och det ska bli mycket intressant att höra de andras funderingar kring vad vi har att berätta och de frågeställnigar vi har. Hoppas vi inte trampar på allt för många ömma tår...

Idag har vi haft månadens pedagogiska café. Vi har det 1ggr/mån så det blev en extra lång arbetsdag idag och den avslutades med medelhavsbuffé och lite vin. Mycket trevligt!

En riktigt mysig och lång kram till er alla!


Whats happening...

Resumé:
After Work
med tjejerna i fredags. Testade Göta källares tacobuffé. Helt ok och i goda vänners sällskap så kan det inte bli annat än lyckat! Girlpower!

I lördags var det födelsedagspartaj. Åh! Vad de hade fixat och dukat upp med chips, grönsaker, godis och dip mm. Storslaget! Blev en riktigt kanonfest! Härligt hålligång. Kvällen avslutades på Dövas Hus och Lejonhjärta, men där var det inte alls samma drag. Lite folk på DH och på klubben fick de inte igång musiken, men det var rätt mycket folk där iaf. Blev en "tidig kväll" och hemgång redan strax efter kl 3. :)

Imorrn (tisdag) är det Örebro som gäller hela dagen. Blir en turné på Tullängen, Virginska och Risberska. Ett grymt intensivt program, men det ska bli så intressant att besöka RGD/RGH-skolorna.

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen. Tidig revelj imorrn. Ska stiga upp redan vid 05.15. FY BUBBLAN!!


Ser fram emot lite tid på tu man hand med mr. Blund. John Blund.


Imponerar mig själv...

WOW!!

Igår gick jag och la mig tidigt och somnade före 12! JAG lyckades med bedriften att somna tidigt. Helt klart värt en liten golfapplåd. Det händer INTE ofta att jag ens kommer isäng före 12. Det var alltså inte att hoppas på för mycket igår att det skulle bli en tidig kväll. Dessutom hade jag sovmorgon i morse så det blev mer än en full natts sömn. NICE!

Idag fick jag årets första inbjudan till 30-årsfest. :)
image124

Klapp på kinden och puss på stjärten,
eller hur det nu var...

Omänskligt trött...

Fy! Jag är trött som få! Har varit full rulle både på jobbet hemma sen slutet på förra veckan. Har inte varit många slappa stunder. Visst gillar jag att hålla ett högt tempo och när det händer mycket omkring mig, men gillar även de lugna dagarna som går i princip obemärkta förbi. Nu börjar verkligheten komma ikapp och jag skulle helst bara vilja gå på halvfart, men håller ångan uppe och aktivitetsnivån hög så jag inte ska somna stående.

Det brukar ju ha en tendens att bli allt på en gång och så är det nu. Blev ju inte mycket vila i helgen och jag var kvar extra länge på jobbet igår och gjorde bort en hel del jobb som ska vara klart till på torsdag då vi ska starta upp en ny period med elevens val. Idag jobbade jag till 17, som vanligt. När jag kommit hem om dagarna så har jag varit huslig och tvättat, städat och diskat om vartannat. Imorrn och på torsdag ska jag kolla på lägenheter efter jobbet. På fredag ska jag göra ärenden på stan och bla ordna med trådlöst internet för abonnemanget upphör nu i slutet på januari. Sen ska jag och några vänner träffas för lite After Work på Göta Källare och pröva deras tacobuffé som kostar endast 39kr! På lördag är det fest hos min fd kombo som fyller år i helgen. Sen blir det utgång på Dövas Hus för några (mig bla) och några ska till Garbos. Så som schemat ser ut nu så har jag en lugn söndag hemma att se fram emot.

Vill lugna några kanske oroliga själar och poängtera att även om det varit mycket festligheter så är det inte alkoholen som är i centrum! :) Jag har så underbara vänner!


Lite mat i magen, en dusch och krypa upp i soffan. Blir inte mer avancerat än så ikväll! Me like!

The Singelparty...

After Work
Helgen började med en After Work som övergick till att nästan bli en helkväll. Haha! Vi var på Mest på Götgatan och njöt några kalla öl. Trevligt värre! Kom dit vid 14.45. Det som bara skulle bli en öl eller två blev 4 och det var en smått berusad jag som for hem strax efter 22. Lättpåverkad eller billig i drift... fri tolkning. :)

Singelfest
Lördan! Ja, lördan! Vilken kväll/natt/morgon! Det blev förfest, singelfest, Lemon och efterfest till halv 7 på söndag morgon. En riktig helkväll med andra ord. :)

Det blåste så fruktansvärt mycket i lördags så det flög träskivor från taket där vi skulle förfesta lite vilket resulterade i att vi fick brandmannaeskort till porten. Inte varje dag man går på gatan beskyddad av en brandman. Mhmm!

Det var mitt livs första singelparty. Vi var 20-25st singlar och det var en förvånansvärt jämn fördelning mellan tjejer och killar. Bra jobbat tjejen! Ett mycket uppskattat initiativ!! Jag säger som alla andra; Det får du gärna fixa fler gånger! Det var populärt med singelfest och många singlar som ville haka på sina singelvänner, men ytan i lägenheten räckte inte till för fler. Finns tydligen gott om singlar i den här stan. Nice! Tihi! :)

Det var bara hur nice och kul som helst på singelfesten och bara trevliga människor så det blev en sen ankomst till krogen. Hann med typ 2 timmars dans (knuffande) på Lemon. Där var det FULLT hus! Sen blev det efterfest och många som hakade på. Kvällen var toppen rakt igenom från början till slut!

Finns otaliga antalet bilder från kvällen, men jag ska nog bespara er från dem. Haha! De kanske dyker upp på pixbox senare... Jag verkar vara lite av en linslus... får skylla på att det var så liten lägenhet så det var svårt att undkomma kamerlinsen... :)

Några bilder från kvällen med "linslus-jag" kan jag ju bjuda på iaf
           
jag och värden "syrran", arbetskamraterna, jag och de dansanta, spex

       
sign rules, mycket folk-mycket jackor, vimmel


Tackar alla för en superb helg!

www.frkumea.se

Hemsidan är uppdaterad och jag och Wilma pryder nu förstasidan på Umeå flatklubbs hemsida! Kul! :)
www.frkumea.se

Bilden är från när vi startar vårt första officiella jaktprov i Piteå. På bilden gör tjejen en perfekt avlämning i min handav fågeln hon hämtat in från fältet. Jag är en stolt matte! Wilma är även en av hundarna i bannern. Det är hon som sitter med en älgklöv i munnen och har en röd spårsele på sig.

Visst har jag lagt ner mycket tid på träning, men hon har verkligen gjort det lätt för mig. Mer lättränad hund får man ju leta efter! Ett bra exempel på det är sist jag startade med henne på jaktprov. Det var inofficiellt (Workingtest) och det genomförs med dummies (inte fåglar). Trots att jag spydde mig igenom nästan hela provet så skötte hon sig fantastiskt bra! Vi kom på andra plats och gick upp en klass! Från nybörjarklass till öppen klass. Så även om inte jag presterade i topp så måste jag gjort nått rätt när jag tränat och hon visade vilken enormt duktig hund hon är eftersom hon klarade sig så bra på "egen hand". Hihi!

Förra sommaren startade vi på viltspårsprov och i ett mycket raskt tempo tog hon sitt viltspårschampionat och har numera titeln Svensk viltspårschampion (Svch). Jag har ett vackert diplom som hänger på väggen och ska får ett graverat tennfat, men det var felstavat så det ska graveras om. Väntar fortfarande på rosetten. Det jag inte har är det viktigaste av allt i det här sammanhanget och det är hunden kvar hos mig. Hon bor kvar i Umeå och jag ser framemot varje resa norrut då jag får rå om henne! Är så glad att vi kommit överrens om att jag kan ha henne då jag kommer upp. Det betyder mycket för mig! Vet inte om du läser det här, men TACK!! :)

Jag framstår väl kanske inte riktigt frisk när talar om när jag hade Wilma så var mer än halva min fullstora frys fylld med olika fåglar, kaniner i olika storlekar, älgklövar och flaskor med blod. Alltså träningsrekvisita. Sen tinade jag upp det jag skulle använda och kastade det i olika terränger så Wilma fick apportera och leverera till mig. Älgklövarna släpade jag över stock och sten och skvätte blod i spåret som Wilma sedan spårade efter antal timmar. Hmm. Kanske inte vad gemene man gör på sin fritid. Haha!
image116
Inte bara duktig, hon är snygg också! :)


Njuter av doften från nybakt bröd.

Lättklätt och bröst i mängder...

Som så många andra har jag sett avsnitt från serien Californication. Vilken serie!

Jag har inga som helst problem med att det är så mycket naket, sex och sexantydningar i allt som görs och sägs. Jag är ju skorpion. Haha! :) Nä, det jag tycker är jobbigt är alla pinsamma situationer han hamnar i. Vet inte var jag ska ta vägen då. Vill bara gömma mig. Har alltid haft grymt svårt för det.

Känner ni igen hon som spelar den 16åriga tjejen "Mia" som han hade sex med? Jag fick fundera en stund innan jag lyckades placera henne. Det är "Grace", yngsta dottern, från serien The Nanny som gick för längesen med barnflickan med den hemska rösten och skrattet. Även den tjejen har blivit stor, tydligen. :)

image115
"Är man stor och stark måste man vara snäll"


Imorrn är det onsdag. Sovmorgon!

Inte velat ha det på nått annat sätt...

Det har varit en supernice helg! Har hunnit med både att socialisera och softa. Känner mig faktiskt i fas med mig själv och utvilad. Började helgen med en spontan afterwork på Galways på Kungsgatan. Mycket trevligt och ett härligt avslut på första arbetsveckan efter jullovet.

Lördagen inleddes med en sovmorgon till 11 -11.30 tiden. SKÖNT!! Såg ytterligare en av Nord och Syd-filmerna. Så mycket roligare att se på film nu när man har en fullsize- TV. Senare på eftermiddagen var vi några tjejer som möttes upp i Liljeholmen för lite middagsshopping. Skulle vidare sedan till Midsommarkransen och bjuda födelsedagsbarnet på ljuvligt god wok och kladdkaka och glass till efterrätt. Ett toppenmysig och trevlig helkväll med tjejerna blev det. Vilka underbart härliga vänner jag har! :)

Idag har varit en lugn dag. Sov till halv 11 och vaknade pigg och glad. Pysslade på lite här hemma innan jag gick ut en sväng. Passade på att gå till ICA och köpa lite blodapelsiner, pistagenötter och något så tråkigt som dammsugarpåsar. Hyrde tredje Pirates of the Carribean-filmen. På vägen hem blev det ett besök på solariet som jag såg igår nära där jag bor. Dyrt och inte vidare effektivt så dagens besök blev både det första och sista. Annat är det med solariet i Farsta som jag berättat för er om förut. Det är billigt och förbannat effektivt. Fick lov att sjukskriva mig 2 dar för att jag bränt mig där och ändå solar jag då och då så är inte känslig av mig. Jag såg "fy fan" ut! Har solat där efter det, men på minimal tid! De måste byta rör jätteofta där. Nu är jag ju inte ute efter att se brun ut. Vill bara ha lite grundfärg så man inte ser sjukligt blek ut. Känner mig piggare och fräschare med lite färg på kinderna. Ja, jag är fåfäng av mig. :)

image114

Nu är julen utstädad för den här gången.
Nu vill jag ha sommar och sol!

Kvinnan, det svagare könet...

Det här är ett SMS jag fick av en vän. Ett roligt perspektiv på den eviga kampen kvinnan vs. mannen :)


Har du tänkt på alla gånger vi blivit nedtryckta av män för att de menar att vi är det svagare könet?


Men hör här:

~ Vi kan blöda i en vecka utan att dö!
~ Vi kan ge mjölk utan att äta gräs!
~ Vi blir våta utan att röra vatten!
~ Vi kan få benlöst kött att stå!


Hur många män kan det!?


GIRLPOWER! :)


Poäng till kvinnan den här gången. Tihi :)

En mycket trött version av en människa...

Det här inlägget skrev jag igår egentligen, men internet gav upp så det gick inte att uppdatera bloggen så det kommer idag istället.

Fy, vad trött jag är! Det har verkligen varit en pina att släppa greppet om kudden och ta sig ur sängen på mornarna. Jag har fortfarande inte kommit i fas med den förväntade dygnsrytmen som hör arbetslivet till. Jag närmar mig, men är inte där... riktigt än. Det jag kan glädja mig åt är att jag är i gott sällskap. Flera av mina arbetskamrater befinner sig i samma sinnesstämning. Haha!

Vår överraskningskupp i lördags misslyckades. Vi var tvugna att avslöja oss för Kina att vi var på Garbos annars hade hon åkt hem. Attans! Det var bara SÅ kul att träffa både Kina och Sofie igen efter storhelgerna! Vi hade en toppenkväll och dansade järnet från det vi kom tills det att vi åkte hem. Trancemusiken ljöd ur högtalarna och tempot var högt. Klen som jag är så hade jag träningsvärkskänningar dagen efter från allt dansande, men det var det helt klart värt. :)

image115
Glada och trancepeppade flickor utanför Garbos i lördags


Jag färgade håret igår. Känns så fräscht och upppiggande att pyssla om sig själv lite.  Andra åker till Canarieöarna... själv funderar jag på att göra en visit på Solarieöarna. :)


Snart har första veckan på jobbet redan gått.

Verkligheten hinner ikapp...

Japp nu är det slut på ledigheten för den här gången. Som ni ser så är ju klockan en hel del och jag borde ligga och krama kudden för längesen, men vad göra. Har ju inte riktigt den rätta dygnsrytmen för att stiga upp redan vid halv 7 imorrn. Bara att bita ihop och möta morgondagen med ett leende!

Studiedag imorrn gemensamt med mitt förra jobb här i Sthlm. Nice att träffa alla igen!


På återseende! Natti natt!

Dagen igår...

       
Philips 47", Kuddarna, Förfesten

Igår kom min nya stora vän. Min vän som ska hålla mig sällskap dagar som denna. Jag är helt klart nöjd och ångrar mig inte det minsta. Det som var lite prolematiskt var att få upp den. Alltså upp ur kartongen. Sluta tänka snusk nu. Vet nog vad du tänker. :) Som tur var så finns det vänliga själar som gav mig 5 min av sin tid och hjälpte mig få Tvn på plats. Tack tack!

Igår var jag ut med vänner från jobbet. Blev ett besök på Lemon på Kungsholmen. Vilken kväll! Jisses! Hann även med efterfest så blev inte många timmars sömn. På förfesten så passade jag på att låna symaksinen och sydde mina örngott till kuddarna jag köpte häromdan. Inte varje förfest som man syr. Haha!

Idag har det varit en riktig slappardag. Har inte gjort många knop idag. Men efter viss övertalning och att jag vill träffa vänner som jag inte träffat sen innan jul så blir det Garbos ikväll. Jag som egentligen tänkt vara hemma och softa ikväll. Ska bli kul att överraska Kina som inte vet att vi kommer. Hihi! :)


Fixar mig för ännu en kväll på dansgolvet.

Hur mycket skulle du kosta om du var till salu?

Hittade den här listan hos min kusin. Lite småkul tidsfördriv.

NATURLIG HÅRFÄRG?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[x] brunhårig - 200 kr
[ ] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr
[ ] Annan - 700 kr

NATURLIG ÖGONFÄRG?
[x] Blå - 1000 kr
[ ] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x]160-200 cm - 1700 kr
[ ] 140-160 cm - 1500 kr
[ ] 120-140 cm - 700 kr
[ ] 100-120 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[x] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[ ] 0-17 - 100 kr

ÄR DU?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[x] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ]Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL?
[ ] Nej - 4000 kr
[ ] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[ ] Ibland - 2000 kr
[x] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[x] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN?
[ ] Rosa - 20,000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[ ] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[ ]Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[x] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[x] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK?
[ ] 45+ - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43-2000 kr
[x] 38-41 - 1000 kr
[ ] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[ ]Röd - 6000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[x]Blå - 450 kr
[ ] Brun - 500 kr
[x] Lila - 2000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[ ]Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Rosa - 1000 kr
[ ] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET?
[ ] Ja - 5000 kr
[ ] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[x] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] bad någon om hjälp - 1000 kr

Totalt: 42.200kr (om jag nu har räknat rätt vill säga...)


Trotsar mig själv...

Det trodde jag då aldrig! Att jag skulle bli medlem i Facebook! Men nu har det hänt. Jag har gjort som de flesta av mina vänner gjort för längesen och blivit medlem.


Vet ni vad jag gjorde idag!?

Jag har köpt mig en ny TV! Blev nästan den jag tänkt mig. Samma modell och märke bara större. Tihi! :)
På fredag kommer den. Längtar! Längtar! Längtar!

Den kommer att se gigantisk ut om man jämför med den lilla mini-TV:n som jag har nu som ser ut att vara från tidigt 70-tal. Men man vänjer sig nog snabbt att den är så stor. Så får se om det blir till att möblera om sen för att man sitter för nära som det är möblerat nu. Hmm. Jag som gillar som det är möblerat nu... ville ju inte ha det som det var förut... ja ja dagens I-landsproblem :)


Var också på IKEA idag och köpta fina lila/svarta ljus så jag kan hålla mysfaktorn hög. Köpte också jättestora mysiga kuddar som jag tänkte ha i soffan och som sittpuffar. Köpte ett tjusigt tyg så jag kan sy örngott till dem. Sen köpte jag också ramar till julklappen som mamma ska ge mig, lillasyster och lillebror med respektive.


Ledig ännu några dagar! NICE!


RSS 2.0