Första feta lönen...

Så grymt härligt! I dag fylldes kontot på med min första fulltids-lön! :)
Har ju inte levt nått rikemansliv det senaste året direkt! Utan jag har fått nöja mig med att jag lyckats komma upp i en halvtid och stämpla resten... visst det har ju inte gått nån nöd på mig tidigare och pengar är ju inte allt. Men åh vad bra det känns! Imorrn blir det att möta upp några vänner och spendera lite tid på stan. Har inte tänkt mig nån direkt storshopping utan jag får se om jag gör några fynd.

Även den här helgen, som nästan alla andra helger, så blir det alkoholintag både fredag och lördag. På fredag ska jag möta upp några vänner och ha After Work och sen får jag se vad kvällen har att erbjuda och vilka galna upptåg det blir. :) På lördag är det teckenspråkiga aktiviteter på schemat hela dagen. Först ska vi åka och kika på SM i fotboll för döva och sen på kvällen blir det Dövas hus och pubafton. Japp, så det är ännu en helg att se fram emot!

Några bilder från helgen i Umeå:

           
Glada partypojkar. Jag och "I-S-paret". Lillasyster var också partysugen!

       
Partyglada jag och trött kamrat. Underhållningen. Sångfågeln.


Keep on smiling! I am!!

Fort var det gjort...

Jaha... då var jag typ klar då. Flyttade in i onsdagskväll och redan på torsdan så var jag i princip klar. I och för sig så hade jag inte med mig så mycket prylar utöver kläderna så klart det gick snabbt att packa upp. Är faktiskt lite impad över att jag fick plats för alla mina kläder för det finns bara en garderob för galgar och en byrå, men det gick bara finfint för vitrinskåpet får agera klädskåp också. Hade ju rensat ur en hel del kläder som jag aldrig använder när jag packade och det blev en hel del vill jag lova. Tihi! Bara mer plats för nya kläder :)

Jag har typ flyttat på varenda möblel i lägenheten, inte en enda som står kvar där den stod från början. Hyr ju möblerat... Strunt samma om han jag hyr av inte gillar möbleringen han kommer ju inte tillbaka förrän till sommarn och då får han ju roa sig med att möblera tillbaka då om det skulle vara så. Nu är det ju jag som ska bo här och trivas. Ska bli kul att få hit mina blommor och lite mera saker och göra det lite mera personligt. Bilder kommer inom kort, jag lovar!

Det var en lugn och kort arbetsvecka för mig den här veckan. Jobbade bara torsdag och fredag och torsdagen var dessutom friluftsdag. Det var bara så kul att träffa många av mina gamla arbetskamrater där. Skolan jag jobbar på nu och den jag jobbade på tidigare samarbetar och ska eventuellt slås ihop om några år så det är därför som vi hade friluftsdagen ihop.

Igår var det partaj hos min förre kombo och sen utgång på Göta Källare och en sväng förbi på Kellys. Vi hade hur trevligt som helst! Ett stort partyplus är att det går nattbuss hela natten precis utanför Göta Källare och som stannar rätt så nära hemma så jag inte behöver gå långt själv när jag ska hem. Det är alla tiders och känns tryggt! Var inte ett dugg stökigt på bussen heller så jag kände mig inte det minsta orolig trots att jag åkte hem på morgonkvisten.

Kram kram! 

Alfons Åberg-syndromet har slagit till...

"Jag ska bara..." Håller på att packa upp och har svårt att sluta. Vill ju blir klar. Nu. Om det inte vore för att jag ska upp och jobba imorrn så skulle jag hålla på hela natten tills det att jag är färdig. :) Blir en hel del ommöblering också. Sen blir det att försöka sätta lite personlig prägel. Lägenheten är på tok för opersonlig och kal nu... så det ska åtgärdas, men när jag vet hur jag vill ha det i lägenheten så vet jag vad jag ska ta med för prylar nästa tripp med bilen till Umeå, sen blir det helt säkert en hel del nytt också. Ikea är ju inte långt bort :)

Lovar att fota och visa lägenheten när jag börjar få lite fason på den.

Friluftsdag imorrn hela dagen tillsammans med mitt gamla jobb :)
Ska bli gott med varm choklad och mackor. Hoppas bara att det slutar regna!

Men nu är det dax att krypa ner under täcket och krama kudden en stund och sussa sött. Nya friska uppackningstag imorrn.


Jeansköp och flytt i antågande...

Jag har alltid varit feg när det gäller att köpa jeansen lite för trånga eftersom de alltid går ut sig. Jag gillar inte alls när de sitter för tight i midjan så man får lovehandles :) Tidigare köpte jag jeans som var sköna och satt bra från dag ett och så blev jag besviken när de gått ut sig och inte alls satt lika bra längre. En vis person har fått mig att sluta upp med de dumheterna! ;) Numera sitter mina jeans bra även när de använts ett tag. Me like och stort tack!! Igår kom jag hem med ett par snygga svarta 28" jeans från H&M... och de är ju inte direkt kända för att ha stora storlekar heller. Förvånad att jag ens kom i dem över huvud taget, men lite kul är det ändå...

Ikväll är det dax att börja packa ihop. Nu har tiden kommit då jag ska flytta ut och lämna det härliga och trevliga kombolivet. Jag har mycket att tacka även dig för att jag fått en så bra start! I'm gonna miss you girl!
Jag skyndar iväg direkt efter jobbet nu på fredag och för att inte missa planet gäller det att skorna står i färdriktningen när jag slutar. :)

Nästa gång jag kommer till sthlm så har jag en alldeles egen lya. Tihihi! :)

En inflyttningsfest är ju givet! :)


Fortfarande norrländsk...

Flickan har lämnat Norrland, men Norrland har inte lämnat flickan! :)

Jag är hela 82% norrländsk!

www.norrlandstestet.se



Stockholm i all ära!
Norrland kommer alltid stå mig nära!


SLÄNGPUSS!

So far so good...

Tror det börjar bli lite tjatigt att höra nu, men jag kan inte ha önskat mig en bättre start på mitt "nya liv" som Stockholmare. Även om det inte kommer att hålla i sig och kommer att vara så här bra jämt så gör det inget om det skulle bli en svacka, det kommer ju säkerligen fortfarande att vara helt ok ändå iaf och då bara vara alldagligt godtagbart... eller är jag FÖR optimistisk nu... !? Ja, hur som helst ska jag inte ta ut nått i förskott. Jag trivs och har det bra nu och känner att jag helt klart tog rätt beslut att flytta tillbaka till Stockholm och det räcker mer än väl för mig. Varför sia i framtiden? Den kanske inte alls är lika ljus... nej, jag vill njuta av varje ögonblick och inte bekymra mig i onödan. Jag har gjort så allt för sällan i mitt liv, men bättre sent än aldrig så har min inställning ändrats och "I'm living for the moment". Strunt samma om det inte blir som jag tänkt mig eller vad andra tycker. Mitt liv ,alltså mina val och mina beslut. Eller är min framtid, om det är möjligt, ännu ljusare?! :) Friskt vågat hälften vunnet heter det ju... Det var helt klart på tiden för mig att bara kasta mig ut i livet och se vart åt det bär. Inte fundera så mycket på saken. Jag lever ju inte livet om jag slösar för mycket av min tid på att fundera på hur jag ska leva livet... eller hur!? Nu ska jag leva livet! Haka på! :)

På fredag bär det av norrut. Då blir det långhelg i mina norrländska hemtrakter. Var och skrev under kontraktet idag så nu är det gjort. Gruvar för hur jag ska få plats med allt i bilen... men jag är ju en mästare på att lasta och stuva, så det jag ska ha med mig det får plats helt enkelt. Haha! Bilen kommer att vara nerlastad och överlastad! Jag har ju ingen storhemskandes Volvo längre... men med tanke på hur mycket jag tror att jag ska få med mig ner så kan det var svårt att tro att jag ska rymma allt i min lilla shoppingbil. Jag ska vara glad om jag kommer att se ut genom framrutan. :)  Så jag uppmanar alla trafikanter som befinner sig ute på vägen mellan Umeå och Stockholm onsdag nästa vecka att vidta försiktighetsåtgärder och om möjligt hålla sig från vägen helt och hållet.

Puss alla vänner och många mysiga kramar!



Fåfängans lammunge...

Kom till jobbet idag och såg till min stora förvåning att det var fotografering av den nyanställda personalen idag. Rektorn hade glömt meddela detta så han skickade ett mail till alla igår kväll vid 20-tiden om det. Vem kollar jobbmailen hemma på kvällen? Inte jag iaf. Kan ju inte ljuga och påstå att jag inte är lite fåfäng av mig. Hade ju varit trevligt att veta om det så jag i alla fall kunnat göra ett försök att göra mig lite finare än vad jag är i vanliga fall :P Mitt under en av mina lektioner på förmiddan så knackade det på dörren och in kom en fotograf med värsta kameran och en kille som bar runt på ljuset/blixten. Bara att glatt ställa upp och posera utan att ens ha sett mig i spegeln innan... bara att förlita sig på min naturliga skönhet. haha! :) På tal om naturlig skönhet, det är ju en sanning med modifikation. Ska spendera en stund framför spegeln och putsa på mitt yttre lite ikväll hade jag tänkt, med andra ord så ska jag färga håret. Så fåfäng är jag till viss del... jag skäms inte över att erkänna att jag bryr mig om hur jag ser ut.

Igår fotade jag mitt klassrum. Vi har fått det så fint tycker jag. Var och köpte sandaler idag. Är ju mestadels skolös hela dagarna så ville ha mig nå skor som är lätta att kliva i och ur. Har ju heltäckningsmatta i klassrummet så det finns ingen anledning att ha skorna på.

Här är min arbetsplats.
image44
Titta vad fina draperierna blev om jag får skryta lite :)
Nu är rugan på brännmärket helt borta och har jag tur slipper jag ett ärr. Spännande och se hur bra läkkött jag har :)

image45
Notera vår fina Zebra! :)


Puss och kram!

Tankar om stort och smått...

Ännu en helg har passerat. Även denna helg har varit lyckad och jag har haft trevligt hela helgen och omgetts av goda vänner varje dag, men även fått tid att vara för mig själv. Viktigt det med tycker jag. I fredags bjöd jag trötta och slitna trancekryssarmänniskor på middag. Sedan åkte jag iväg en sväng och träffade en kompis och tog några kalla goda öl. Mycket trevligt! På lördan tog jag och kombon en välförtjänt sovmorgon. Öppnade inte våra vackra blå förrän efter 12. Mycket skönt! På kvällen var det partaj och middag med tjejerna på Garbos i Sundbyberg. Full fart nästan hela kvällen. Söndan blev rätt lugn. Tvättade lite och pysslade på hemma. Senare blev det (hör och häpna) premiär för mig att äta svensk Mc Donalds! Bara ätit det 2 ggr utomlands förut... Blev inte allt för besviken måste jag säga. Har hört mycket illa om deras mat och hemma i Umé så är det ju bara Max eller Frasses som gäller. Mc Donalds har helt gått bort för min del. Därför blir det här en stor grej för mig. Det blev iaf en mc feast. Ja, vad ska jag säga... kan mycket väl tänka mig äta där igen. Schh! Skvallra inte för nån! :P Kvällen avslutades i trevlig sällskap med fotboll och Scrubs. Hur kung serie som helst! Är helt såld på den!

Tack alla som förgyllt min helg! Puss på er :)

Något som jag inte skrivit om på länge är min STORA SAKNAD efter min fyrbente älsklingshjärtevän! Tänker på henne flera gånger om dagen och ser verkligen fram emot att få träffa henne! Visst känner jag mig inte lika bunden nu utan henne och jag är fri att komma och gå som jag vill, men hon är min allra första egna hund och har funnits vid min sida i 4,5 år och det är inget som man vänjer sig av med över en natt. Jag är väl medveten om att jag inte kan ha henne hos mig här. Vet av erfarenhet från förra gången jag bodde här att det inte funkar, men jag saknar henne så och önskade att det gjorde det! För några nätter sedan drömde jag att jag fick en annan hund men även i drömmarnas värld kändes det som ett enormt svek mot henne och jag väckte mig själv av att jag grät... skämdes faktiskt lite när jag vaknade att jag kunde drömma nått sånt. Det känns skönt att veta att jag får träffa henne när jag kommer upp till Umeå och ha henne hos mig. Myser av tanken att få krama henne!

image42

Ps. Jag har uppdaterat med några nya foton i tidigare inlägg så är du/ni nyfikna så scrolla ner och kika på dem. Hade inte laddat ner bilderna på datorn förrän nu så därför har jag passat på att uppdatera några tidigare inlägg. Look and enjoy!


Sorry gick inte att ladda upp bilder i tidigare inlägg... vet inte om det är för att det fanns kommentarer till några av dem. Bilderna kommer kanske i senare inlägg i stället.

RSS 2.0