New York - New York...

Part l

(för pilen över bilderna för lite info)
Första frukosten. Flingor, sockrade pannkakor, scones, äggröra och kaffe Times Square Ser jag ut som en äkta turist! The Chrysler Buildning sträcker sig upp mot den blå himlen Njuter av Starbucks-The i solen. Vanilla Roobios! =) Empire state building. Utsikt över Manhatten från Empire. Ett och annat höghus (söderut) Försöker se turistig ut Älsklingen och utsikten österut Manhattan norrut. Central Park uppe till vänster Kända  M&M i tre (3!!) vånigar!! Södra Manhattan by night. Utsikt från Rockafeller center Lobbyn i Rockafeller Center

En liten början början blev det iaf. Många bilder blev det och vi hann både se, göra och uppleva massor.


More to come.
Nu frukost.

Hoppla i blåbärsskogen...

Här går det undan!

Även om vi inte varit i lägenheten och fixat så mycket under veckan utan bara nån timme här och nån timme där så var gårdagen en väldigt produktiv dag. Vi fick en hel del gjort med köket och mycket är nu på plats. Idag är planen att göra det mesta av köket klart och att få upp tapeterna färdigt på väggarna. Vi ska börja med ett minibesök på ikea och införskaffa lite smågrejer som vi behöver sen kör vi gärnet fram till ikväll då det blir att svida om från snickaroutfit till partyoutfit. Ikväll ska vi fira Pelle som fyllt 30år. Grattis grattis mannen!!

Fick en liten påminnenlse om foton. Har helt glömt att jag inte lagt ut nå bilder från NY. Lovar att åtgärda det. Kanske nu bums med detsamma medans hjärtat ändå sover =)

Bilder från lägenheten kommer inga förrän det är klart. Top Secret Project! Hihi!

Igår efter jag varit och fixat naglarna så mötte jag upp tjejerna för fika. Supermysigt att sitta och varva ner efter intensiv arbetsvecka och att träffa Marta som jag inte träffat på länge! Hann med lite shopping igår också. Köpte till några fler vinglas så nu har jag ett dussin. Så med andra ord kom och drick vin med mig! Köpte mig även en kort blå kjol på Gina Tricot , som jag funderar på att ha på mig ikväll, och ett par leggings som ser ut som jeans på BikBok.



God morgon världen!
Mitt i ett snöigt Sthlm!

Enkel logik...

Somnar man i tid så vaknar man i tid!

Japp, simple as that! La oss tidigt igår. Nån gång mellan 22 och 22.30. Det är tidigt för att vara lilla jag. Hihi! Summa summarum, sitter nu här och passar på att skriva några rader i bloggen och ska göra lite plugg också innan det är dax att gå till jobbet. Jag har egentligen sovmorgon på fredagar och börjar inte jobba förrän 9.20. Helst skulle jag ju vilja ligga kvar i sängen och befinna mig i drömmarnas land, men man kan ju inte få allt man vill här i livet. Vaknade pigg i morse redan halv 7 så jag steg upp i vanlig tid och försöker få lite vettigt gjort. Hoppas bara att tvättmaskinen hinner bli klar så jag kan hänga den innan jag går.

Idag efter jobbet så ska jag fixa naglarna. Sen blir det till att möta upp Kina och Marta för en liten fredagsfika. Funderar på att ta svängen förbi Farsta och besöka solariet. Var där i onsdags och det var bara Såå skönt och nu är jag iaf lite mindre vinterblek. De solarierna är förresten livsfarliga! Jag har grym respekt för dess högeffektiva rör! Jag var och solade där för nått år sen och det resulterade i 2 dagars sjukskrivning. Brände mig som f-n! Jag tror skinnet krymte 2 storlekar. Så numera solar jag bara 10-15 min där och det är precis lagom. Gillar stället just för att det räcker att sola så kort stund och att det då inte kostar mer än 20kr/30kr. =)




Kram på er!
Trevlig helg!!

My Prerogative...

Spana in den här musikvideon!



IMPONERANDE!!

Från klarhet till klarhet...

Du ska bara se hur fint det blir!!

Köket börjar att ta form på allvar och visionen börjar allt mer bli till verklighet. Hjärtats föräldrar har varit här i helgen och hjälpt till och det är helt klart hur betydelsefullt som helst! Nu är uppskattningsvis 1/3 av köket klart och det är bara SÅ snyggt!! Vi har bra smak om jag får säga det själv!

Det är så roligt den här delen av renoveringen för man får se så snabba resultat och det är nu som man ser hur allt tar form. Vi har redan bestämt oss för några ändringar i utgångsplanen. Eller ändringar... vill nog hellre kalla det förbättringar. Hihi! =)

Under veckan kommer jag inte ha möljlighet att vara i nya lägenheten och pyssla allt för mycket eftersom det är en hel del som måste bli klart på jobbet först så det kommer bli övertid och en del sena kvällar med det. Ska sätta mig och jobba undan lite nu ikväll också så kanske jag får nån fler timme till kök och tapetsering.



Jobba, jobba, jobba!
Flitens lampa lyser starkt!

Eyes wide shut...

Tjejer kan!

JAG kan!



!!!

Kjolfredag och fikamys...

Jepp om du har missat det så kan jag tala om att det är fredag idag!


Så kjolen på och off to work. Har härliga fredagar med sovmorgon och endast svenska på schemat. Nu håller vi som mest på att ladda upp inför nationella proven. De får pröva göra några gamla prov innan det blir dags för skarpt läge efter påsklovet. Som närmar sig fort! NICE!! =)

Det är mer än fullt upp på jobbet nu pga nationella proven, utvecklingssamtalen, genreutbildningen, malvaprojektet mm mm plus att vi håller på med lägenheten all tid då vi inte jobbar. Jag känner mig inte alls stressad utan snarare tvärt om. Stimulerad. För jag gillar när jag har mycket att göra och det är lite utmaning i att hinna med allt och det får mig att höja min prestation och mitt engagemang. Jag tror tyvärr bara att min kropp klagar... Min förkylning har envist bitit sig kvar och fastän jag sover som klubbad och därför förväntar mig att vara pigg och alert på morgonen så protesterar kroppen och verkar vilja dra i bromsen, men tror inte att jag lyssnar på den kanalen riktigt. Jag låter huvudet och den glada viljan styra. Det är ju så kul så varför dra ner på tempot. Jag räcker till och hinner med. =)

Nu är vi mitt uppe i tjänstefördelningen inför hösten och jag kan tryggt säga att jag inte behöver ora mig för att jag inte har ett jobb att gå till efter sommaren. Det kommer att bli STORA förändringar i min tjänst och det ser jag faktiskt fram emot. Kan inte säga vad nu eftersom inget är 100% klart, även om det till största delen är det för min del. Lovar berätta mer så snart det är offentligt!

Idag kom köket och ugn, spishäll och fläkten! TJOHOO!! Imorrn kör vi igång och börjar den stora monteringen. Kliar i fingrarna att börja montera stommar redan nu. HIhi! Jag håller på alla bilderna tills det är klart. Avslöjar inget i förväg! Ha!

Idag efter jobbet så var jag och tog en fika med några av mina fantastiska vänner. Bara SÅÅ kul att komma ut och vara social, även om det bara var för nån timme! Efteråt tog jag en promenad genom stan och även det kändes som evigheter sen. Jag har mycket att ta igen sen, men jag får se det positiva. Gör ju inte av med nå onödiga pengar iaf. Det kommer jag att göra tillräckligt sen när det är dax att inreda lägenheten. HEhe!

K 15



Nä dax för en thekopp och mys i soffan!
Imorrn kör vi!

Inte en dag för sent...

Här kommer nu svaren på den antagna utmaningen att berätta om 8 ovanor om sig själv.


MINA OVANOR:
~
Jag gestikulerar när jag pratar i telefonen, som om att det skulle göra det SÅ mycket tydligare för den som lyssnar
~
Jag stänger inte toalocket efter mig, jag släpper det mer än halvvägs upp så att det slår igen med en smäll
~
 Jag har ett rent ut sagt kasst lokalsinne så jag har mina upptrampade stigar som jag följer för jag litar inte alls på mig själv
~
 Jag är livrädd för att bada/simma i okänt vatten där jag inte bottnar
~
 Jag tecknar för att det ska underlätta kommunikationen tex om det är högljutt, inte vill prata högt, har mat i munnen osv...även till dem som inte kan teckenspråk!
~
 Jag kör för fort alldeles för ofta
~
 Jag är en perfektionist som vill ha ordning (!) omkring mig, men aja baja om du drar fingret längst bokhyllan för dammfritt har jag däremot inte
~
 Jag lider av A.Å.S; Alfons Åberg Syndrom "ska bara" och det visar sig som mest innan jag ska lägga mig eller när jag ska avsluta ett projekt för dagen


Jag utmanar de som känner sig utmanade!


Köket är färdigtapetserat och en del av vardagsrummet!
Foton är kraftigt på gång!

Tråkigast hittills...

Har jag den för tillfället gråaste bloggen!?

Jag måste och SKA lägga in betydligt fler bilder i mina inlägg!! Det är ett löfte! Det är på gång med bilder från NY-resan. Nu har jag faktiskt laddat ner dem till datorn iaf. Det har ju varit mitt dilemma förut att jag har haft dem kvar i mobilen eller i kameran och det kan jag inte skylla på nu. Jag har inte gett bloggen så mycket av min tid så istället bara några rader.

Jag är förkyld. Vill inte! I måndags var jag som mest under isen med feber hela dagen. Nu har jag några febertoppar bara som kommer och går som de vill. Har mer ork i kroppen idag, men är fortfarande harklig och snorig. De krafter som jag har kvar ska jag nu se till att eliminera. Jag ska gå över till nya lägenheten och måla fönster och dörrkarmar och sedan ska jag däcka och samla ny energi inför morgondagens äventyr med jobbet. Jag ska med klassen till TomTits i Södertälje hela dagen. Tjohoo! Lattjo Lajban! =)

Idag köpte vi fondväggen till vardagsrummet och beställde tapeten som ska vara i övriga rummet. Typiskt så var det en beställningstapet från Frankrike och vi får den inte förrän under nästa vecka... Vi som hade hoppats på att tapetsera färdigt i helgen så vi får veckan ledig. Nästa fredag kommer köket! =)

Jag hämtade ut min jacka på posten idag. En brun och cerise Everest vår-och höstjacka som jag hittade på rean. Köpte den först i svart och vitt, men inte riktigt nöjd med färgen. Den fanns på Stadium på Arlanda och de skickade den till mig. Tack! Köpte även en vinterjacka, men den lämnade jag tillbaka. Efter det att jag och Kina tagit oss en fika på stan i fredags så tvärgick vi in på Axelsson. Där hittade jag en grå VeroModa-jacka som jag köpte för 1/3 av ordinarie pris. Fynd! Halva priset jämfört med den jacka jag lämnade igen. Kan jag säga att jag gick med vinst den dagen!? HAhahaha! =)

Det var bara hur kul och trevligt som helst att träffa Kina som jag inte träffat på hela vintern! Mycket (!) att ta igen och prata om! Inom en snar framtid så planeras det för en tjejmiddag. Ytterligare nått att se framemot!

På lördag är det årets första grillning! Längtar! Åker ju inte med på kryssningen nu på torsdag och känns som jag inte träffat vännerna på evigheter! Eventuellt  blir det att möta upp dem även på fredag när de kommer igen från kryssen och ska ut på "efterfest". Får se hur de orkar de slitna kryssningsstjärnorna. =)



Vill bli frisk!
Ser framemot helgen och att få vara social!

Helgens sysselsättningar...

Det är nya lägenheten som är i full fokus i helgen!

Håller som mest på med att spackla och slipa och fixa med diverse som ska göras. Pjokvännens föräldrar är här och hjälper till även i helgen. Supersnällt av dem! Har just käkat jättegod middag och nu är det dags att återgå till renoveringen. Det går från klarhet till klarhet. Nu är iaf golvet helt klart och väggarna är slipade så gott som färdigt så tapetsering närmar sig. Ska bli nice att få allt färdigslipat så vi slipper dammet och det känns mer beboeligt.


Slipmaskinen väntar.
Dax att kavla upp ärmarna.



Vad är en bal på slottet...

Alldeles, alldels underbar!


Nu är jag hemma efter en helt makalöst fantastisk vecka i The Big Apple! Åh! Vilken underbar vecka ihop med älsklingen i stora staden!! Vi har både gjort och sett massor och jag lovar att berätta mera och återkomma med bilder. Det är definitivt ingen underdrift att denna resa är svår att beskriva med ord och superlativen räcker inte till att beskriva upplevelserna, känslorna och intrycken!


TACK älskling för denna fantastisk present!



En jetlagad jag ska krypa till sängs!
The best is yet to come!

RSS 2.0