Cheers mate...



Making your way in the world today takes everything you've got.
Taking a break from all your worries, sure would help a lot.

Wouldn't you like to get away?

Sometimes you want to go

Where everybody knows your name,
and they're always glad you came.
You wanna be where you can see,
our troubles are all the same
You wanna be where everybody knows
Your name.

You wanna go where people know,
people are all the same,
You wanna go where everybody knows
your name.

Armbrytning om pengar...

Inte för att jag ska knyta näven och spänna mina muskler och sätta ögonen i chefen!

Fast nästan i alla fall. Jag hade löneförhandling idag. In till närmsta chefen och vara osvensk och "skryta" om mig själv, berätta hur duktig jag är och vilket fantastiskt jobb jag gör. Vi pratade aldrig siffror utan om hur väl jag uppnår de uppsatta lönekriterierna. Det ökar spänningen om vilken min nya lön blir och lagom innan sommarlovet så visar det sig hur mitt jobb värderas i kronor och ören. Min närmsta chef är den som för min talan i förhandlingen och tar med det vi sagt idag till högsta hönset och facket och det är hon som får bryta arm med dem och får prata siffror för min räkning. Jag kan ju bara korsa mina fingrar och hoppas på att hon går vinnande därifrån med ett tungt lönekuvert med mitt namn på. Hahaha! =)

Full fart vidare med nationella proven och på fredag har jag planering hela dagen med mitt nya arbetslag. Det ska bli spännande! Synd det är en fredag bara... min allra kortaste arbetsdag blir blir en av de längsta.



Jag är kär!
Jag är lyckligt lottad!

Dagen igår...

På ny mark!

Igår tog jag "oskulden" av Bagarmossen. Steg för första gången av tunnelbanan i Bagis och det var lite av en spöklik känsla. Heldött och nästan tomt på människor. Resten av kvällen var som tur var allt annat än spöklik. Det var en mycket trevlig kväll. Kvällen börjades med att fira Maria. Grattis och tack för en supernice kväll!

Sedan blev det några timmar på Berns där Faithless spelade. Jag fick chansen att följa med Alvie som jobbade där. Det var en trött och lite halvseg jag som äntrade dansgolvet första timmarna. Sen fick DJ tekniska problem och slängde under tiden på lite RnB-toner i högtalarna. Riktiga skitlåtar, men shit! Jag har verkligen saknat att skaka rumpa! Var SÅÅ nice att dansa till andra toner än trance. Det var som nån kickstartat mig med startkablar. Fick ny energi för resten av kvällen och gick hem med ett STORT leende!

Hem igår var till den NYA lägenheten!! Sov första natten där igår! Underbart!! Har tagit upp kampen mot slipdammet idag idag och jag har packat upp de första lådorna. Nu är det bara resten kvar! =)

Inflyttningsfesten är bokad till den 23 maj.

Faithless





Nu en thekopp och en film!
Tihihi!

Kvällens aktiviteter...

Födelsedagspartaj i Bagis!

Ikväll bär det iväg till Bagis för att fira Maria. Nu är det äta, duscha, hänga tvätt och göra mig klar för att gå ut genom ytterdörren som står på schemat. Jag har varit en liten sväng förbi nya lägenheten idag och gjort lite småfix. Inatt blir det nog så att jag sover första natten där. Närmare dit från tunnelbanan när jag vinglar hem inatt. =)

Vi siktar på att flytta in nästa helg så under veckan blir det till att städa bort det sista av slipdammet och packa älsklingens bohag och börja köra över lite eftersom. Så lånar vi hem släpet från hans jobb nästa helg.

Nu vet iaf min klass att jag inte kommer att ha dem nästa år. NEEEEEEJ!!! VARFÖR DÅ!!!! Skrek de ut i kör! De vill verkligen ha mig kvar så jag måste ju gjort nått bra iaf. Hihihi! Jag kommer att ta emot förskoleklassen till hösten. Det ska bli spännande, men det känns verkligen i hjärtat att släppa den toppenhärliga klass som jag haft de här 2 åren!! För att inte tala om arbetslaget! Allt blir nytt till hösten. Jag har verkligen älskat mitt jobb och trivts max och vill tro att det kommer att bli minst lika bra även nästa läsår! =)



Igår var igår, idag är idag, imorrn är imorrn!
Hur du än gör kommer dagarna en i taget!
Oroa dig inte över gårdagen! Gruva inte inför morgondagen! Lev idag!

Kamikaze, någon!?

Gah! Vad bortskämd jag varit...

Shit! Fy f-n! Ja, att ha bil är ju inte nån vinstaffär det vet jag ju! Att det däremot ska vara så genomjävulskt dyrt att lämna in bilen på verkstan det kunde jag då aldrig tro!! De ringde från verkstan ikväll och berättade vad det skulle kosta att få bromsrören bytta. De skäms inte heller när de säger hur mycket de tänkt ta betalt. 2.700kr (TVÅTUSENSJUHUNDRA KRONOR!!) vill de ha för nån timmes jobb... Ville bara sätta mig ner och gråta. Nä, inte riktigt men f * ck vad surt! Finns ju så mycket annat vettigt och roligare att lägga/slösa pengarna på. =)

Det värsta är att det känns så jäkla hopplöst... lagar jag inte bilen så blir det körförbud på fredag och den förblir obesiktad. Försöker jag istället sälja den så får jag typ inte mer än vad bensinen i den är värd och gör en ännu större förlustaffär. Så, hur göra?! Hmm. Kamikaze någon?? Finns gott om korsningar med högerregel. Kanske vore lilla skrots öde. Fy! Vad elak jag är! Bort, hemska tanke. Bort! Tihiih!

Lillebror!! Min alldeles egna privata mekaniker, var är du när jag behöver dig??

Passar på att sända flera tackkramar i sydlig riktning för hjälpen med att byta olja och filter och bromsbeläggen! =)

Snöa över och skäms på dig! Dumma bil!
Synd bara att det som göms i snö kommer fram i tö... =)



Imorrn kör nationella proven igång!
Inte ett hål i schemat!


Lilla skrot...

Även kallad gamla Bettan!

Jag försöker få ordning på lilla skrot. Besiktade nu på förmiddagen, men samma sak som tidigare. Bromsrören och det visste jag ju, men jag behövde lite tidsfrist så åkte in med den idag iaf fastän det inte var åtgärdat. Nu är det inte körförbud på bilen en liten stund igen. Lagom så att den hinner lånas ut till sydligare ort och träffa en extremt vänlig själv som ska lägga sina läkande händer på henne och välsigna med nya bromsbelägg och bromsrör. Enormt stort tack i förhand!! =)

Nu är det sommarsulorna som ska läggas på och jag hade flyt ännu en gång. Eftersom jag flyttat och skrivit mig på ny adress så har jag fått några välkommenerbjudande. Även nu så fick jag ett däckskifte gratis och en handtvätt. Jag dealade bort handtvätten mot att de balanserade däcken istället. Däckfirman ligger här intill så jag passade på att gå hem och äta lunch under tiden.

Ska gå och hämta den nu och ställa in vinterdäcken i förrådet. Sen bär det av mot Länna för att köpa kakel. De har kaklet vi vill ha där för samma peng! JUBLAR!! Eftersom det är stängt i helgen måste jag ut dit idag så passar på att göra ett av otaliga besök på Bauhaus och köper två lister. Shit vad nära det är att det är klart. Fick upp överksåpet igår. Så egentligen bara golvlister och kakel kvar nu! =)

Så här skulle jag helst av allt vilja färdas nu. Säsongen är ju så lång för hoj här!! Måste ordna med garage så jag kan ta ner min röda racer! =)

Wroom! Wroooom! Wrooooooom!


Fortsätter hålla ångan uppe!
Nu iväg på ytterligare ärenden!

Before- pics...

Planlösningen:


Här är bilder på hur lägenheten såg ut innan vi började vår make-over av kök och vardagsrum:





Här har tigersågen och släggan fått göra sitt:



Så som ni ser kommer det INTE att vara sig likt när vi är klara!!
After-pics får ni vänta litet tag till på! Tålamod! Tålamod! =)


Ölen är snart på kylning och kaffebryggar´n laddad!
Bjuder snart hem er på kaffe eller några kalla!

Vill men kan inte sova...

Jadu... mysteriet med de tidiga mornarna fortsätter...

Nu är jag vaken. Långt mycket tidigare än vad jag egentligen vill. Jag har ju lov! Verkar som min kropps sovklocka inte riktigt fattat det. Vaknar i vanlig tid varje morgon. Visst blir långa dar och jag hinner fylla dagarna med massor med produktivt pyssel och fix. Håll med mig. Visst kan man tillåta sig sova längre än till kl 7 när man är ledig!?

Nu dax för frukost!



Varannandags väder i Sthlm.
Sol, regn, sol och idag regn.

Opps! Fel klack...

Trodde aldrig jag skulle sluta skratta när vi såg var vi hade våra platser på hockeyn igår!
Jag kommer att leva läänge!!
=)


Det var ett laddat gäng som efter god mat och öl på Globen Star gick vidare till Hovet för att heja fram AIK till elitserien. När vi går mot våra platser hör vi motståndarlagets klack och böörja aaana oråd. Vi viker in i rätt gång och ser vi har plats i Södertälje klacken! Hahahaha!

Vi spanade in lediga platser i rätt del av arenan så vi gick till informationen och ordnade med byte av biljetterna. Pjuh! Kan ju gå illa om man sitter i fel klack i den här delen av landet och det ville vi ju inte. Hahha! Det här kommer vi att komma ihåg ett bra tag framöver. Blir inget elitserien för AIK iaf. Bättre lycka nästa år!

Nu promenixa över till lägenheten och fixa vidare.



Solen lyser

Inte allt kvar nu...

Snart öppnar vi dörrarna till nya lyan. Vet att det finns många nyfikna själar som vill se hur vi har det.


I går var vi och köpte golvlister och dörrfoder. Det som återstår att köpa är kaklet. Var och köpte det i fredags, men de hade bara precis den mängd vi behövde hemma så jag köpte det de hade. Tyvärr så var två av arken trasiga så blev till att vänta med kaklingen och återlämna allt. Det kan skilja i färg mellan leveranserna så "HYFF" lämna igen allt och köpa nytt nästa leverans eller se om nån annan kakelfirma har det kakel vi ska ha.

Det vi har kvar att göra är att montera listerna, dörrfodren, handtagen på lådorna, måla fönsterkarmarna, måla ett element, koppla rören till vattenkranen, kakla, täcksidorna och spotlight på överskåpen och sätta upp överskåpet på väggen sen är det nog klart. =)

Dagen idag tänker jag börja soft med att gå förbi solariet innan jag sätter igång. Målet för dagen är att montera klart handtagen, måla fönsterkarmarna (för det verkar bli varmt och bra väder för det idag), måla elementet och börja kapa till dörrfodren. Nä, nu kan jag inte sitta här mera. Upp och hoppa. Blipp! Flitens lampa tänd! Nu ge järnet! =)

Ikväll är det hockey på schemat. AIK vs. Södertälje. Håller tummarna för att AIK går upp i elitserien! Igår var jag och såg premiären av allsvenskan. AIK - Hamlmstad (1-0) ingen toppenmatch men hade en riktigt bra dag!



Nu dax att he mig iväg och göra lite nytta!
Massor med kramar!

Inom räckhåll...

Nu är det supernära! Påsklovet alltså!

Me like! Me like a lot! Vaknade före alarmet ringde även denna sovmorgons morgon. Så nu har jag fått i mig lite frukost och ska gå ut och fixa lite småfix med bilen innan jag går till jobbet. Den ska besiktas igen imorrn och inte för att jag tror den går igenom då heller, men skam den som ger sig. Hihi!

Det var bromsskivorna och bromsrören som den fick nerslag på sist. Bromsskivorna är åtgärdade och bromsrören gjorde vi inget åt innan jag besiktade om den igen förra gången. Besiktningsmännen kunde inte se varför jag fått nerslag på dem, men eftersom de inte var bytta så kunde de inte godkänna bilen... så fick körförbud rent pga princip. Lite pissigt, men tro nu inte att jag inte värdesätter vikten av fungerande bromsar. =)

Behöver egentligen byta beläggen också men det gick inte att få dit de nya pga av oken. Antingen behövs ett specialverktyg för att få bak kolven fullt eller så är de slut de med eller behöver motioneras upp. Hur som helst så är oken en utgift som jag gärna slipper. 3.000kr som jag mycket hellre lägger på lägenheten eller på nått annat skoj.

Nu ut fixa med bilen. Sen jobba 4 timmar. Sen påsklov! Sen hem hämta bilen. Sen åka köpa kakel. Sen tvätta bilen. Sen fixa i lägenheten. Sen premiär på Thaiboat! That´s my friday. Tell me about yours. =)


Puss vänner!
Massor med kramisar!

Mat, mat och mera mat...

Matigt värre.

Igår var det mys och kvalitetstid med tjejerna. Vi var på Söderhof och intog en mycket god middag. Alla varmrätter 99kr och de var riktigt goda dessutom. Jag kan varmt rekommendera fläskfilémedaljongerna med chilikryddad klyftpotatis.

I söndags lagade vi mat i nya lägenheten för första gången! Så inse hur nära mållinjen vi är nu! LÄNGTAR!! Idag var vi och handlade lite mat så att vi ska ha något att kunna laga till när vi är där. Jisses vad stort det kändes att få ställa in de första sakerna! Jag vill flytta in nu. NU! Bums med detsamma! Vill inte jobba. Vill vara i lägenheten, lägenheten och i lägenheten. =)

I måndags köpte vi hem thaimat från Sockenplan och den var bara såå god! Det är ju inte nån nyhet att jag inte gillar för stark mat, men de lyckades göra en exceptionell avvägning. Rätten var märkt med 2 pepperonis, men jag bad dem att göra den lite svagare. Det kändes lite varmt i munnen, men kryddningen förstörde inte alls matupplevelsen och smaken av råvarorna. Supernöjd. Måste nog erkänna att jag lämnat "barnmats-livet" bakom mig. Vill faktiskt att maten ska smaka lite och får gärna vara LAGOM stark. Tihihi! Jag har menyn här utmed mig så kan skvallra vad jag åt för jag kommer egentligen bara ihåg att det var nr29.... Jag åt kyckling i röd curry med kokosmjölk, bambuskott och ananas, "Gaeng Pet Gai".



Time for tea!
Samkväm med jobbet imorrn eftermiddag!

RSS 2.0